spot_img
17 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu: Am convins Comisia Europeană să deblocheze bani din rezerva...

Europarlamentarul Dan Motreanu: Am convins Comisia Europeană să deblocheze bani din rezerva de criză a UE pentru fermierii români, ceea ce se întâmplă rar. Sper ca reprezentanții Ministerului Agriculturii să prezinte toate argumentele și documentele necesare pentru ca România să primească o sumă cât mai consistentă din al doilea pachet

-

Comisia Europeană pregătește al doilea pachet de ajutor pentru fermierii afectați de afluxul de grâne la prețuri scăzute din Ucraina. Acesta va fi în valoare de 75 de milioane de euro, potrivit informațiilor venite de la reprezentanți ai Comisiei Europene.Comisia a decis oficial împărțirea celor 56,3 milioane de euro alocate în prima fază. Polonia va primi 29,5 milioane de euro, Bulgaria va primi 16,75 milioane de euro, iar România 10,05 milioane de euro. Cele trei state au posibilitatea să ofere ajutor național suplimentar până la maximum 100 % din suma corespunzătoare.Sumele acordate au depins de documentele furnizate de ministerele agriculturii din fiecare țară. Sper ca reprezentanții Ministerului Agriculturii să prezinte toate argumentele și documentele necesare pentru ca România să primească o sumă cât mai consistentă din al doilea pachet, afirmă pe Facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

- Reclama -

Este o luptă pentru sprijinirea fermierilor români, în care m-am implicat de la început. Am solicitat Comisiei Europene, împreună cu colegul meu Daniel Buda, măsuri pentru sprijinirea producătorilor români de cereale. Ni s-au alăturat colegii din grupul PPE România și o serie de eurodeputați din statele învecinate. Am convins Comisia Europeană să deblocheze bani din rezerva de criză a UE, ceea ce se întâmplă rar. Am făcut tot ceea ce a depins de noi, dar furnizarea dovezilor referitoare la pierderi a depins de Ministerul Agriculturii.La Consiliului European din 23-24 martie, președintele Klaus Iohannis a solicitat majorarea sumei destinate fermierilor români, mai spune Motreanu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img