spot_img
23.5 C
București
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Cristian Bușoi: Insist în continuare și mă voi implica în calitate...

Europarlamentarul Cristian Bușoi: Insist în continuare și mă voi implica în calitate de președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European pentru reformarea pieței europene de electricitate. Avem nevoie de o măsură urgentă de revizuire a costului marginal pe piețele zilei următoare, care generează o spirală a creșterii prețurilor,

-

Salut măsurile anunțate de către Președinte Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și le susțin întru totul. Facem un pas imens pentru protejarea tuturor cetățenilor europeni.Plafonarea veniturilor companiilor care produc electricitate la prețuri mici este o măsură corectă, care va proteja cetățenii europeni în perioada următoare. Atunci când traversăm o criză suntem datori cu toții să facem front comun și să nu lăsăm pe nimeni în urmă. Companiile nu trebuie să speculeze situația grea pentru a-și crește profiturile, sfidând nevoile și problemele oamenilor. Este nevoie de un comportament corect al tuturor celor implicați în producerea energiei și de aceea măsurile anunțate astăzi vin să garanteze acest lucru, afirmă într-un comunicat de presă europarlamentarul Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European.

- Reclama -

CE MAI SUSȚINE CRISTIAN BUȘOI ÎN COMUNICAT:

Plafonarea veniturilor companiilor care produc electricitate la prețuri mici este o măsură corectă, care va proteja cetățenii europeni în perioada următoare. Atunci când traversăm o criză suntem datori cu toții să facem front comun și să nu lăsăm pe nimeni în urmă. Companiile nu trebuie să speculeze situația grea pentru a-și crește profiturile, sfidând nevoile și problemele oamenilor. Este nevoie de un comportament corect al tuturor celor implicați în producerea energiei și de aceea măsurile anunțate astăzi vin să garanteze acest lucru.

Astăzi avem mai multe surse alternative la gaz și trebuie să învățăm să le dezvoltăm, pentru ca dependența de Federația Rusă să fie cât mai mică. Avem nevoie de o decizie integrată la nivelul UE, pentru că dependența de gaz nu este unitară. Numai așa putem combate politica de șantaj a Federației Ruse și de acordare preferențială de gaz către unele țări, acțiune prin care Rusia încercă o spargere a unității Uniunii.

O altă măsură anunțată astăzi și care ne dă speranțe că viitorul poate fi verde este crearea Băncii Europene pentru Hidrogen. Avem nevoie de surse alternative de energie, care să fie mai puțin poluante, iar această propunere setează ambițiile noastre și direcționează politicile noastre către viitor.

Insist în continuare și mă voi implica în calitate de președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European pentru reformarea pieței europene de electricitate. Avem nevoie de o măsură urgentă de revizuire a costului marginal pe piețele zilei următoare, care generează o spirală a creșterii prețurilor, dar și măsuri mai profunde pentru viitor, care să ducă la un just echilibru între piața internă concurențială și protejarea consumatorilor.

Suntem azi mai uniți ca niciodată. Crizele din ultimii ani: pandemia, războiul din Ucraina ne-au adus în postura în care să realizăm, mai mult ca niciodată, că Uniunea Europeană a fost construită pentru a consolida pacea pe continent, dar și pentru a ne dezvolta și a ne asigura un viitor prosper.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...