spot_img
22.2 C
București
joi, septembrie 29, 2022
AcasăActualitateCe e în spatele victoriei naționaliștilor suedezi

Ce e în spatele victoriei naționaliștilor suedezi

-

Ceea ce uimeste (n.red-Suedia) într-o oarecare măsură este ascensiunea fulminantă a extremei drepte reprezentate de partidul Sverigedemokraterna, Democrații suedezi. Aceștia au ajuns să fie al doilea partid ca mărime în Suedia, cu 20.5%, în fața Moderaților, tradiționalul partid de dreapta care a primit doar 19.1% din voturi.Explicația stă probabil în felul în care extrema dreapta a reușit să se reinventeze, să se scuture, cel puțin în declarații, de trecutul nazist și să câștige votanți din stânga, centru și dreapta. Este un caz unic în rândul partidelor europene de extremă dreapta. În nicio altă țară cei care votează cu un astfel de partid nu vin, în același timp, din rândul muncitorilor, fermierilor, oamenilor de afaceri și chiar și al imigranților, spune Radio France Internaționale într-un comentariu.

- Reclama -

Iar dacă asta pare paradoxal, este un efect al unei foarte bune comunicări și al unul program electoral care vorbește în același timp despre ordine în țară și despre protecție socială. Dacă ar fi să îl luăm doar pe el, ar fi relativ greu de stabilit direcția exactă în care partidul dorește să se îndrepte.Să adăugăm la toate acestea violența, care a crescut enorm în Suedia, în special în sud, în suburbiile locuite îndeobște de imigranți și vom avea probabil o imagine destul de clară a motivelor care au condus la situația în care Democrații suedezi sunt adevărații câștigători ai alegerilor din Suedia, mai spune RFI.

Coaliția de Dreapta condusă de Democrații suedezi a câștigat alegerile.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...