spot_img
1.3 C
București
duminică, noiembrie 17, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Bușoi: Închiderea de capacităţi de producţie pe cărbune ar trebui să...

Europarlamentarul Bușoi: Închiderea de capacităţi de producţie pe cărbune ar trebui să fie amânată

-

- Reclama -

Parlamentul European va supune la vot joi pachetul legislativ privitor la REPowerEU, un program care ar urma să reducă dependenţa de combustibilii din Rusia şi să accelereze producerea de energie curată, dar şi să contribuie la diversificarea surselor de energie, subiect care a făcut miercuri obiectul unei întâlniri între un grup de jurnalişti români şi mai mulţi eurodeputaţi din România.

- Reclama -

Ca răspuns la dificultăţile şi perturbările de pe piaţa mondială a energiei cauzate de invadarea Ucrainei de către Rusia, Comisia Europeană a prezentat în luna mai REPowerEU, un program pentru economisirea energiei, producerea de energie curată şi diversificarea surselor noastre de energie. Programul este susţinut de măsuri financiare şi juridice menite să construiască noua infrastructură şi noul sistem energetic de care are nevoie Europa.

- Advertisement -

REPowerEU stabileşte o serie de măsuri menite să reducă rapid dependenţa de combustibilii fosili din Rusia şi să accelereze tranziţia verde, sporind în acelaşi timp rezilienţa sistemului energetic din Uniunea Europeană.

Potrivit eurodeputatului român Cristian Buşoi (PPE), preşedintele Comisiei pentru industrie, cercetare şi energie a Parlamentului European (ITRE), închiderea de capacităţi de producţie pe cărbune ar trebui să fie amânată.

- Advertisement -

”Odată cu îngreunarea accesului la gaz nu ne mai putem permite să închidem capacităţi de producţie şi aici există o oarecare deschidere din partea Comisiei Europene. Nevoia de electricitate în această iarnă şi ulterior va fi mare, iar eventuala închidere de capacităţi acum ar fi de neacceptat”, a spus Cristian Buşoi într-o întâlnire cu mai mulţi jurnalişti români.

În opinia sa, o soluţie pentru scăderea preţurilor la energie în România ar fi încurajarea amplasării de panouri solare peste tot unde este posibil (magazine, restaurante, mici hoteluri etc.).

”Deja mulţi mici întreprinzători îşi montează astfel de panouri, pe propria cheltuială”, a explicat Buşoi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img