spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeCNN: Majoritatea americanilor nu mai vor ca Biden să candideze pentru un...

CNN: Majoritatea americanilor nu mai vor ca Biden să candideze pentru un nou mandat prezidențial

-

Majoritatea americanilor care au votat marți la alegerile intermediare din SUA nu ar dori ca președintele în exercițiu Joe Biden să candideze pentru un al doilea mandat în 2024, a informat miercuri CNN, invocând sondajele la ieșire din sondaj.

- Reclama -

Un total de peste două treimi dintre alegători se opun nominalizării lui Biden la următoarele alegeri prezidențiale. Ei sunt marea majoritate în rândul susținătorilor republicani: 9 din 10 respondenți și 7 din 10 dintre alegătorii independenți. În același timp, mai puțin de 60% dintre susținătorii democraților cred că al 46-lea președinte ar trebui ales să candideze din nou la Biroul Oval.

Votarea la jumătatea mandatului din SUA s-a încheiat. Americanii și-au votat pentru toți cei 435 de membri ai Camerei Reprezentanților și pentru o treime din Senat. În plus, au fost aleși guvernatorii a 36 de state și trei teritorii de peste mări ale SUA. Experții locali nu exclud posibilitatea ca Partidul Democrat de guvernământ să piardă controlul Camerei și Senatului după alegeri, lăsând loc opoziției, republicanii.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img