spot_img
20.5 C
București
sâmbătă, septembrie 24, 2022
AcasăPoliticaEuroparlamentarii PSD: Aderarea României la spațiul Schengen să nu mai fie întârziată

Europarlamentarii PSD: Aderarea României la spațiul Schengen să nu mai fie întârziată

-

Delegația europarlamentarilor români din grupul Socialiștilor și Democraților Europene solicită ca aderarea României la spațiul Schengen să nu mai fie întârziată, argumentând că cetățenii români merită tratament egal în Uniunea Europeană, informează delegația într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

- Reclama -

Comisia Europeană a transmis, recent, Parlamentului European şi Consiliului Uniunii Europene o nouă Strategie pentru a face cea mai mare zonă de liberă circulație din lume – Spaţiul Schengen – mai puternică şi mai rezilientă.

Delegația română S&D consideră că aderarea la spațiul Schengen este un obiectiv politic major pentru România, făcând parte din angajamentul asumat prin Tratatul de aderare la UE. Astfel, eurodeputații social-democrați susțin eliminarea dublelor standarde aplicabile cetățenilor, acestea fiind exacerbate de pandemia COVID-19.

“Cetățenii români – lucrători sezonieri sau oricare alți cetățeni care lucrează în afara țării – au suferit enorm de pe urma controalelor de la graniță. Am cerut în repetate rânduri aplicarea integrală a drepturilor de tratament egal pentru România și Bulgaria în Uniunea Europeană, prin eliminarea controalelor la frontierele interne. Încrederea cetățenilor noștri în felul în care Uniunea Europeană administrează Schengen a fost zdruncinată, dar acum este momentul să consolidăm Europa și să nu lăsăm pe nimeni în urmă”, au explicat reprezentanții Delegației Române S&D.

Aceștia au atras atenția că toți cetățenii non-Schengen au suferit în urma impunerii unor măsuri suplimentare de control, în unele cazuri chiar abuzuri, fiind încălcat astfel acquis-ul Schengen.

“Sprijinim întru totul măsurile de sănătate publică luate pentru a limita răspândirea COVID-19, dar orice măsuri de combatere a pandemiei și de restricționare a drepturilor și libertăților fundamentale trebuie să respecte întotdeauna spiritul și litera legii. Existența pandemiei nu trebuie să se transforme într-un pretext prin care Statele Membre să poată desfășura activități abuzive”, a menționat delegația română S&D din Parlamentul European.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...