spot_img
6.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasămediuEuroparlamentar român, membru PNL, atac la colega Merkel: Trebuie să demisioneze, e...

Europarlamentar român, membru PNL, atac la colega Merkel: Trebuie să demisioneze, e coautorul nenorocirii Europei

-

Doamna Merkel are încă timp să demisioneze până se face seară. Pentru că doamna Merkel este coautorul nenorocirilor şi agoniei pe care le vede acum o lume întreagă, iar Europa le trăieşte. Anunţul sinistru pe care doamna Merkel l-a făcut anul trecut, când a spus „Veniţi, Europa e deschisă!“ a fost bine primit de milioane de refugiaţi, imigranţi, rău-făcători din întreaga Africă şi Orientul Mijlociu. Anunţul doamnei Merkel a devenit, între timp, „Veniţi să ne faceţi de petrecanie!“. Doamna Merkel poartă şi va purta în cărţile de istorie şi în conştiinţa publică a Europei o răspundere enormă. Ea şi gestul ei au dat semnalul de stingere a Europei, a declarat într-un interviu pentru Adevărul europarlamentarul PNL, Traian Răzvan Ungureanu, membru al grupului PPE din care face parte şi partidul condus de Angela Merkel.

Întrebarea pe care eu aş pune-o este alta: cum să te mai duci în Parlamentul European şi să mai asculţi aceleaşi platitudini şi ipocrizii îndelung studiate în discursurile atâtor parlamentari? Ştiu de acum ce vor spune. După ce vor posta în şir momente de reculegere obligatorii, care sunt normale, dar care se demonetizează dacă nu sunt urmate de fapte, o să ascultăm stânga, care ne va spune că musulmanii sunt victime, o să ne roage să comemorăm şi victimele din Siria alături de victimele de la Bruxelles şi o să remarce că asta merităm pentru că facem ce facem în Orientul Mijlociu. O sumă de distinşi parlamentari europeni vor continua cu mare abilitate să împiedice măsurile minime care trebuie luate în astfel de situaţii. Mă refer, în primul rând, la faimosul PNR (Passanger Name Record), care este un acord prin care SUA, Europa şi statele europene între ele îşi pasează datele pasagerilor care intră într-un avion. Datele neînsemnând mărimea la pantof, ci numele. Acest acord a fost iniţiat acum câţiva ani, iar după dezbateri savante a ajuns în faza de vot final şi stă aşa de cinci luni de zile. De ce? Pentru că stânga nu vrea lucrul acesta. Invocă dreptul la intimitate al persoanei, a mai spus Ungureanu.

- Advertisement -

Traian Ungureanu crede că lacrimile Federicăi Mogherini – şefa diplomaţiei europene, care a izbucnit în plâns după ce jihadiştii au detonat bombele în Bruxelles – este exact răspunsul pe care teroriştii îl aşteptau. „Uitaţi-vă la noi, ne este frică, suntem răvăşiţi, nu mai ştim de noi“. Cam acesta ar fi, în opinia lui TRU, mesajul politic oferit de Mogherini, dacă ar fi să convertim lacrimile în cuvinte.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img