spot_img
22.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentar ALDE: Mitingul PSD, o imensă eroare

Europarlamentar ALDE: Mitingul PSD, o imensă eroare

-

Mitingul PSD pentru apărarea democraţiei este inutil, declară la RFI europarlamentarul Renate Weber (grup european ALDE). Ea spune pe de altă parte că unii eurodeputaţi au fost „de-a dreptul oripilaţi” de protocoalele SRI cu instituţii din justiţie.

- Reclama -

Întrebată cum califică decizia PSD de a organiza un miting pentru apărarea democraţiei, Renate Weber a răspuns: „O imensă eroare, în egală măsură inutilă”.

Ce ecouri are în PE decizia CCR privind revocarea lui Kovesi? „Mai puţin s-a discutat, eu n-am văzut mare agitaţie. Lumea nici nu prea înţelege foarte bine în ce constă decizia CCR. Am primit întrebări şi pe tema aceasta, am avut discuţii cu colegii mei, dar mai mult s-au interesat de chestiunea protocoalelor dintre SRI şi Parchetul General, dintre SRI şi CSM. Am primit inclusiv îndemnuri dacă nu se desecretizează protocolul cu Înalta Curte de Casaţie, poate reuşim s-o facem de la Bruxelles către România. Colegi de-ai mei au fost de-a dreptul oripilaţi de ideea că un serviciu român de informaţii poate să fie atât de implicat în actul de justiţie, ceea ce e inadmisibil”, spune europarlamentarul.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...