Europa Liberă: Iohannis o susține pe Kovesi că nu îi anchetează „casele acelea multe şi cumpărate în condiţii obscure”

0

Klaus Iohannis nu vrea să stea deoparte, vrea să se implice. Deja a spus că e aproape sigur că noul procuror şef la anticorupţie va fi tot vechiul, declaraţie care trece dincolo de atribuţiile preşedintelui şi le reaminteşte tuturor cum au abuzat predecesorii săi de justiţie, profitând că e oarbă. Dar poate că e mulţumit că vechiul nou şef de la DNA nu s-a lăsat dus de apele tulburi ale politicii, să-l caute la casele acelea multe şi cumpărate în condiţii obscure, se afirmă într-un comentariu al postului de radio Europa Liberă.

De aici – scena politică agitată de lupta dintre zeii diferitelor religii. Ceva e adevărat în ceea ce spunea şeful Senatului: DNA a fost prea mult timp coada de topor prezidenţial, cel cu care Palatul Cotroceni şi-a ţinut la respect adversarii politici sub pretextul că taie uscăturile din pădurea de cadre, se mai spune în analiza postului de radio finanțat de Congresul american.

Nu e mai puţin adevărat că nici exaltarea funcţiei sanitare a procurorilor nu ne e de folos: altarele de pe scena anticorupţiei dau sentimentul că procurorii şi judecătorii cazurilor instrumentate sunt un fel de minotauri care-i aleargă pe corupţi prin labirintul justiţiei, deşi probabil că şi în rândul magistraţilor corupţia este la fel de mare ca printre politicieni, mai spune REL.