spot_img
9.2 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăActualitate"Europa este împinsă spre faliment în mod deliberat de SUA"

„Europa este împinsă spre faliment în mod deliberat de SUA”

-

Directorul Institutului pentru studierea politicii moderne, Anton Orlov, a comentat, într-o discuție cu RT, declarația consilierului șefului Trezoreriei SUA pentru combaterea finanțării terorismului și a criminalității, Elisabeth Rosenberg, potrivit căreia Statele Unite vor folosi sancțiunile pentru a pedepsi acele persoane juridice din țările G7 care nu vor respecta acordul privind plafonarea prețului la petrolul rusesc.

”Aceste amenințări pot fi considerate ca o tentativă de a cuceri piața europeană prin orice mijloace, chiar și prin cele mai cinice. Astfel de declarații nu fac decât să arate, odată în plus, adevăratul chip al establishment-ului american și adevărata lui atitudine față de aliații europeni”, este de părere politologul.

În opinia lui, în prezent are loc ”falimentarea deliberată a Europei cu ajutorul SUA”.

- Advertisement -

”După aceea europenii vor fi obligați să muncească decenii la rând pentru economia americană, plătind pentru asta cu împrumuturi, resurse și suveranitate politică”, a spus Orlov.

Trezoreria SUA a amenințat cu sancțiuni persoane juridice din țările G7, care evită plafonarea prețului la petrolul provenit din Rusia.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img