Mondialele de Atletism de la Doha sunt o greșeală? Performanțe pe căldură arzătoare și stadioane goale: mulți sportivi și jurnaliști critică decizia ca Doha să găzduiască în aceste zile Campionatele Mondiale de Atletism, transmite RFI.

Între timp, federația internațională de atletism își apără strategia de globalizare a sportului. Comentatorii se alătură criticilor și nu prea au relatări pozitive despre evenimentul care este în plină desfăurare în Qatar. „Aceste campionate mondiale au fost un dezastru de PR pentru atletism, pentru președintele Sebastian Coe și pentru Qatar, o țară care a petrecut în ultimul deceniu cumpărând doar drepturi de găzduire a unor evenimente majore, inclusiv Cupa Mondială de fotbal din 2022″, scrie The Guardian, în timp ce alte ziare imprtante de sport relatează performanțele atleților, dar se întreabă, totuși, cum se va desfășura Cupa Mondială de Fotbal de peste 3 ani.

„Cea mai recentă generație de aparate de aer condiționat uriaș a fost instalată pe stadioane, în încercarea de a menține temperatura scăzută, însă lipsa publicului dă senzația unor antrenamente și nu a unei competiții atât de importante”, scrie “Gazzetta dello Sport”. Din cele 68 de concurente înscrise la maraton, 28 dintre ele nu au putut termina proba, multe dintre ele având nevoie de targă sau scaune cu rotile pentru a putea fi transportate și scoase de pe pistă. Elocvent este faptul că 16 sportive nu au putut parcurge nici măcar jumătate din distanța totală, principalul motiv fiind, evident, căldura.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?