spot_img
2.4 C
București
luni, decembrie 4, 2023
AcasăhighlightEȘEC PENTRU IOHANNIS ÎN SUA: NU s-a întâlnit OFICIAL cu nici unul...

EȘEC PENTRU IOHANNIS ÎN SUA: NU s-a întâlnit OFICIAL cu nici unul din cei 50 de șefi de state și guverne

-

Președintele Klaus Iohannis nu a avut nici o întâlnire bilaterală în Washington D.C, unde a participat la Summitul securității nucleare la care au fost prezenți 50 de șefi de state și guverne din întreaga lume.

- Reclama -

UPDATE: RUȘINOS/ Ministrul de externe Lazăr Comănescu o singură ÎNTÂLNIRE BILATERALĂ în Washington D.C : cu omologul comunist din Vietnam/ Iohannis NICI UNA

Așa cum FLUX 24 a informat în exclusivitate președintele Klaus Iohannis nu a solicitat nici măcar o primire la Casa Albă în comparație cu Polonia care a cerut acest lucru chiar dacă a primit un refuz.

CITIȚI ȘI:VIDEO/ Președinții României și Poloniei, UMILIȚI în Washington D.C: MAE de la Varșovia, furibund după ce Casa Albă nu a acceptat o întâlnire cu Andrzej Duda, Klaus Iohannis NICI MĂCAR NU A CERUT/ Polonia: „Am renunțat să mai facem politică de negri cu America”

Mai mult, președintele și soția sa și-au prelungit cu o zi șederea în Washington D.C pentru a merge la Festivalul ciresilor infloriți, un eveniment care atrage numeroși turiști.

Presa favorabilă Palatului Cotroceni a prezentat două fotografii care ar fi trebuit să indice succesul vizitei lui Iohannis în SUA.

CITIȚI ȘI:Wall Street Journal dezvăluie un caz de corupție la București în timpul vizitei lui Klaus Iohannis în SUA

Una cu președintele Barack Obama, și o alta cu secretarul de stat american, John Kerry.

iohaobmaPrima a fost realizată la recepția oficială acordată de președintele Obama pentru cei 50 de șefi de state și de guverne, președintele american realizând fotografii cu toți liderii prezenți.

iohadckerryCea de a doua fotografie,  cu John Kerry, a fost realizată într-o pauză a Summitului.

Fotografiile cu John Kerry și Barack Obama prezentate ca un mare succes la București seamănă cu o altă știre propagandistică de acum 20 de ani: celebra întâlnire în fața toaletei de la ONU a președintelui Iliescu cu George Bush senior, a declarat un comentator de politică externă pentru FLUX 24.

O întâlnire pe hol sau într-o sală nu are nici o relevanță diplomatică, gazdele practică acest gen de curtoazie, dar LIPSA unei întâlniri bilaterale spune multe, acest lucru arată că nici un lider nu a avut nimic important să îi comunice lui Klaus Iohannis, a mai spus sursa citată.

Întâlnirile trebuiau pregătite din timp prin Ministerul de Externe, a mai precizat comentatorul pentru FLUX 24.

„Am schimbat câteva propoziții, dintre care una recunosc că mi-a plăcut foarte mult, președintele Obama mi-a mulțumit pentru România, pentru parteneriatul pe care îl avem pe care îl găsește foarte bun și recunosc că m-a bucurat această afirmație și mulțumire”, a declarat Klaus Iohannis despre fotografia oficială cu Barack Obama de la Summitul securității nucleare.

De exemplu, președintele Poloniei a ținut un discurs la National Press Club din Washington D.C și a fost invitat la Library of Congress și a avut mai multe întâlniri bilaterale.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img