spot_img
-1.2 C
București
joi, ianuarie 27, 2022
AcasăAnalizeEșec al negocierilor Brexit

Eșec al negocierilor Brexit

-

Miercuri, la summitul Uniunii Europene pentru Brexit, nu s-au înregistrat progrese suficiente pentru a justifica o nouă reuniune la vârf în noiembrie, a declarat agenţiei France Presse o sursă europeană a cărei identitate nu este dezvăluită, transmite Agerpres.

Reuters şi DPA au obţinut informaţii similare, de asemenea dintr-o sursă confidenţială, care a afirmat că şefii de stat şi de guvern din ţările membre UE „”sunt gata în continuare să convoace Consiliul European dacă şi când negociatorul Uniunii (Michel Barnier – n. red.) raportează că s-au făcut progrese hotărâtoare. Deocamdată, cei 27 nu intenţionează să organizeze un summit extraordinar pentru Brexit în noiembrie”.

Premierul britanic Theresa May a părăsit reuniunea de miercuri seara după ce a ţinut un discurs în care – potrivit preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani – nu a prezentat nicio noutate semnificativă pentru încheierea unui acord privind retragerea Regatului Unit din UE.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială