spot_img
20.3 C
București
miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăExterne#Erdoganemails/ WikiLeaks a publicat 294.548 de e-mailuri

#Erdoganemails/ WikiLeaks a publicat 294.548 de e-mailuri

-

Site-ul WikiLeaks a publicat marți sute de mii de documente identificate ca e-mailuri provenite de la Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) la putere în Turcia, informează agenția DPA conform Agerpres.

- Reclama -

Organizația lui Julian Assange, cunoscută pentru faptul că a publicat numeroase documente confidențiale ale guvernului SUA și al cărei slogan este „deschidem guvernele„, a postat pe Twitter un link către o bază de date despre care afirmă că ar conține un total de 294.548 de e-mailuri și „multe mii” de atașamente de la 762 de adrese legate de domeniul AKP, akparti.org.tr.

E-mailurile asociate cu acel domeniu sunt utilizate în principal pentru „gestionarea problemelor cu lumea” și nu pentru chestiuni interne sensibile, a declarat organizația pe site-ul său.

Cel mai recent mesaj a fost trimis pe 6 iulie și cel mai vechi datează din 2010. Materialul a fost obținut cu o săptămână înainte de tentativa de lovitură de stat vineri, a declarat WikiLeaks.

WikiLeaks a afirmat că a verificat materialul și sursa, clarificând faptul că sursa nu a avut nicio legătură cu „elementele din spatele tentativei de lovitură de stat sau cu un partid politic rival sau un stat”, notează DPA.

WikiLeaks a anunțat publicarea documentelor luni dimineață, dar apoi, mai târziu în timpul zilei, a postat mesaje pe Twitter afirmând că este ținta unui atac de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) și că „perioada de timp sugerează” implicarea statului turc.

Cu puțin timp înainte de publicarea documentelor, WikiLeaks a postat un mesaj declarând: „Se pare că noi am câștigat războiul nostru cibernetic de 24 de ore”, anunțând publicarea lor, adaugă DPA.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img