spot_img
16.8 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăExterneErdogan, OFRANDĂ înainte să meargă la Putin: I-a arestat pe cei doi...

Erdogan, OFRANDĂ înainte să meargă la Putin: I-a arestat pe cei doi piloți care au doborât bombardierul rus

-

Cei doi piloți turci care au participat la operațiunea pentru a doborî un bombardier rus în noiembrie la frontiera cu Siria se află în închisoare, suspectați de implicare în tentativa de puci eșuată în Turcia, a informat luni seară un oficial de la Ankara, potrivit AFP.

Erdogan se va întâlni cu Putin la începutul lui august, este anunțul oficial făcut de Moscova și Ankara, dar locația încă nu a fost încă precizată.

- Advertisement -

La 24 noiembrie 2015, avioane F-16 turce au doborât deasupra frontierei siriene un bombardier rus, acuzat de Turcia că a violat spațiul său aerian.

Acest incident, considerat de președintele rus, Vladimir Putin, ca „un pumnal înfipt în spate”, a provocat o criză profundă între cele două țări.

- Advertisement -

După ce președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, i-a trimis o scrisoare lui Vladimir Putin în care exprima scuze pentru doborârea avionului, relațiile bilaterale s-au normalizat.

„Cei doi piloți care au făcut parte din operațiunea pentru doborârea bombardierului Su-24 în noiembrie 2015 sunt în detenție”, a declarat oficialul turc jurnaliștilor, adăugând că ei sunt bănuiți de implicare în tentativa de puci.

Vladimir Putin a avut duminică o convorbire telefonică cu Recep Tayyip Erdogan în cursul căreia a afirmat că tentativa de puci este inacceptabilă, exprimându-și dorința privind ”o revenire rapidă la stabilitate”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img