Episcopul Ignatie cere românilor să nu mai meargă în vacanță în Turcia: La nivelul ţării noastre, niciun reprezentant oficial nu a luat atitudine, de parcă nu am fi creştini. O atitudine de protest pe care ar trebui să o avem ar fi să boicotăm toate produsele turceşti

0
133

Episcopul de Huşi, preasfinţitul Ignatie, a criticat pasivitatea reprezentanţilor statului în cazul fostei biserici creştine din Istanbul, Sfânta Sofia, devenită moschee. Înaltul prelat a făcut un apel la români să nu mai meargă în vacanţe în ţara condusă de Recep Erdogan, scrie Libertatea.

Dictatorul Erdogan, cel care îi persecută pe creştini, a transformat această biserică, simbol al creştinătăţii şi în special al Ortodoxiei, sub ochii liderilor Europei, într-o moschee. Pe 24 iulie s-a făcut acolo prima slujbă musulmană, tocmai pentru umilinţa creştinilor”, a predicat Preasfințitul Ignatie cu ocazia sărbătoririi Sfinţilor Martiri Brâncoveni, conform episcopiahusilor.ro.

”Foarte puţini lideri europeni şi de la nivel mondial au luat atitudine. La nivelul ţării noastre, niciun reprezentant oficial nu a luat atitudine, de parcă nu am fi creştini. O atitudine de protest pe care ar trebui să o avem ar fi să boicotăm toate produsele turceşti şi niciun creştin să nu mai meargă acolo în vacanţă. Câţi au luat atitudine? Niciunul! Suntem laşi şi nici pe departe nu ne asemănăm cu mărturia Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, mai afirmă Ignatie.