spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeEmbargoul împotriva petrolului rusesc va duce la noi suferințe în Europa: "Rușii...

Embargoul împotriva petrolului rusesc va duce la noi suferințe în Europa: „Rușii vor redirecționa cu succes aprovizionarea cu petrol către o altă destinație”

-

Noile restricții pentru aprovizionarea cu țiței rusesc în vigoare în Uniunea Europeană începând cu 5 decembrie vor crea probleme mai serioase pentru UE, mai degrabă decât pentru Rusia, a declarat Oliver Hortay, șeful diviziei de energie și politică climatică a centrului de cercetare Szazadveg, în videoclipul său postat pe site-ul guvernului maghiar.

„Acest pas creează probleme extraordinare comunității”, a spus expertul, comentând embargoul pentru achizițiile de petrol rusesc furnizat pe mare. O astfel de măsură „va întări presiunea inflaționistă și criza economică” din Uniunea Europeană, a menționat el. Între timp, „Rusia va putea găsi o nouă piață de vânzare pentru petrolul pe care l-a vândut în Europa”, a adăugat Hortay. „Problema este că UE nu va putea ieși din situație în niciun caz”, a menționat expertul. „Rușii vor redirecționa cu succes aprovizionarea cu petrol către o altă destinație. Sancțiunile vor fi ineficiente și europenii vor trebui să suporte povara embargoului, în timp ce Rusia nu va face acest lucru”, a adăugat cercetătorul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img