spot_img
39.7 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăAnalizeEDITORIAL Ion Cristoiu: ORDIN

EDITORIAL Ion Cristoiu: ORDIN

-

de Ion Cristoiu, preluare Cristoiu Blog

- Reclama -

S-a întîlnit sau nu Klaus Iohannis cu cancelarul Austriei? Dacian Cioloș pe Facebook, sîmbătă, 3 decembrie 2022, după ce doar Austria a rămas adversară declarată a admiterii României în spațiul Schengen:

„Partidul Cancelarului austriac, dar și al ministrului de Interne, este membru al familiei politice a popularilor europeni. Sper că președintele Iohannis a folosit oportunitatea oferită de reuniunea de ieri pentru a discuta acest subiect cu cancelarul Austriei, Karl Nehamer”.

- Advertisement -

A discutat Klaus Iohannis cu cancelarul Austriei în marja reuniunii de la Atena?
Liderul REPER, Dacian Cioloș nu știe, dar speră.

Dacian Cioloș e însă și un consumator de mass-media din România.
În această ipostază el ar fi trebuit să știe dacă Klaus Iohannis s-a întîlnit sau nu cu cancelarul la Atena.
De unde?
Din presa noastră, o presă care e la curent, de la izbucnirea Războiului din Ucraina, cu tot ce face și spune Vladimir Putin, președintele Rusiei.

- Advertisement -

Recent, toate site-urile și televiziunile de știri au difuzat informația potrivit căreia Vladimir Putin, aflat la reședința sa oficială, a căzut pe scară și a alunecat, pe o parte a corpului, cinci trepte.
Băgați de seamă amănuntele știute de presa noastră!
Numărul de trepte care a alunecat Vladimir Putin, faptul că s-a dus pe o parte și nu pe spate.
Astfel de amănunte dezvăluie că presa noastră are surse imbatabile la Moscova, la Kremlin, în anturajul lui Putin.

Aceiași presă care dezvăluie zilnic fapte și vorbe ale lui Vladimir Putin cu o minuțiozitate halucinantă, n-a putut afla dacă dacă președintele României a discutat sau nu cu cancelarul Austriei într-o chestiune vitală pentru România.

Înaintea reuniunii de la Atena, presa noastră a dezvăluit că Klaus Iohannis va avea o întîlnire cu cancelarul Austriei și a văzut în asta ultima șansă a României și în Klaus Iohannis un posibil salvator.

Reuniunea de la Atena s-a încheiat. Klaus Iohannis s-a întors la Sibiu, să-și petreacă weekendul, ca de obicei, alături de distinsa sa soție.
Nici un site, nici o televiziune dintre publicațiile care așteptau întîlnirea cu sufletul la gură, nu suflă un cuvînt nici măcar în chestiunea dacă întîlnirea a avut loc sau nu.

Cum se explică acest dezinteres brusc?
Foarte simplu.
Presa noastră a primit ordin să facă uitată chestiunea întîlnirii.

În textul meu despre forța Evenimentului zilei de pe vremuri, semnalam că Puterea de atunci, ca și Puterea de acum, apelează la Strategia minimalizării faptelor.
Declarația ostentativă a ministrului de Interne austriac de vineri seara, în timpul reuniunii de la Atena, poate fi văzută și ca un semn al eșecului nostru la JAI din 8 decembrie 2022.
Și dacă va fi eșec, strategia Puterii va consta în minimalizarea faptului că n-am fost admiși în Schengen, așa cum s-a angajat și s-a lăudat Puterea.

Dezinteresul presei față de posibila întîlnire de la Atena face parte din această Strategie a minimalizării eșecului prin minimalizarea faptului.
Pentru reușita deplină a strategiei trebuie ca neadmiterea să fie ascunsă sub perdeaua de fum și zgomot a unei petarde care va exploda în spațiul public în zilele următoare.
Vom avea parte chiar și de o arestare spectaculoasă?

*

A fost, totuși, Ziua Națională a României și nu a Ucrainei! Așteptat de invitați în picioare ca să urmeze zbieretului Președintele României!, cu prilejul recepției de Ziua Națională, Klaus Iohannis a ținut un discurs. Au lipsit total din discursul de Ziua Națională a României orice referire la trecutul de luptă al țării, la valorile românești, la nevoia unei Românii educate și în spiritul dragostei de țară. Klaus Iohannis, în schimb, a vorbit de nevoia educării în spiritul valorilor eurolatnice deși era Ziua României și nu a Europei:

„Avem, așadar, mare nevoie să ne consolidăm încrederea în valorile euroatlantice și să nu ne îndepărtăm de ele.”

Cît despre lupta pentru apărarea independenței, Klaus Iohannis s-a referit la statul ucrainean, desi era Ziua Națională a României și nu a Ucrainei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img