spot_img
7.5 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă#PRESIDENTIELLE#Elysee2017/ ȘOC LA PRIMARELE DREPTEI DIN FRANȚA: Sarkozy UMILIT, Fillon MARELE CÂȘTIGĂTOR,...

#Elysee2017/ ȘOC LA PRIMARELE DREPTEI DIN FRANȚA: Sarkozy UMILIT, Fillon MARELE CÂȘTIGĂTOR, urmează turul doi cu Alain Juppe

-

Fostul premier francez Francois Fillon a câştigat detaşat primul tur de scrutin al alegerilor primare de dreapta şi îl va înfrunta în al doilea tur de scrutin pe fostul premier Alain Juppe, potrivit unui exit-poll publicat de Le Figaro.

- Reclama -

UPDATE, 23,20: Sarkozy și-a recunoscut înfrângerea.

Francois Fillon a obţinut 42,8% din voturi, fiind urmat de Alain Juppe, cu 26%. Pe a treia poziţie se află fostul preşedinte Nicolas Sarkozy, cu 24,4% din sufragii.

Echipa de campanie a lui Juppe a admis că o cursă împotriva lui Fillon în al doilea tur de scrutin va fi mai dificilă decât ar fi fost una împotriva lui Sarkozy.

Participarea a fost peste aşteptări şi, ar putea depăşi patru milioane de persoane, potrivit Le Figaro. Rata exactă nu este cunoscută încă.

Indiferent de candidatul care va câştiga săptămâna viitoare al doilea tur al primarelor, această rată de participare masivă reprezintă o veste bună, pentru alegătorii săi se vor mobiliza, probabil, şi la alegerile prezidenţiale din 2017.

În plus, numărul mare de persoane care au votat reprezintă o veste bună şi din punct de vedere financiar. Fiecare a plătit o taxă de doi euro pentru a vota, astfel că partidul este posibil să fi câştigat opt milioane de euro.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img