spot_img
2.4 C
București
joi, ianuarie 26, 2023
AcasăAnalizeElveția nu vrea să interzică utilizarea publică a simbolurilor naziste, rasiste, extremiste...

Elveția nu vrea să interzică utilizarea publică a simbolurilor naziste, rasiste, extremiste sau care promovează violența

-

Ministerul elvețian al Justiției consideră că o interzicere completă a simbolurilor naziste este, în principiu, posibilă, dar o astfel de lege s-ar confrunta cu obstacole legale semnificative, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Consiliului Federal Elvețian.

- Reclama -

„Departamentul de Justiție concluzionează că o interdicție totală a utilizării simbolurilor naziste și rasiste este posibilă în principiu, dar că crearea unui nou standard s-ar confrunta cu obstacole legale și editoriale semnificative”, se arată în document.

Agenția amintește că în prezent în Elveția o persoană care poartă simboluri naziste în public fără intenția de a convinge trecătorii de ideologia sa nu poate fi pedepsită.

„Avocații intervievați nu văd o nevoie urgentă de a lua măsuri pentru a interzice utilizarea publică a simbolurilor naziste, rasiste, extremiste sau care promovează violența”, se adaugă documentul.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img