spot_img
38.9 C
București
miercuri, iulie 17, 2024
AcasăAnalizeConsumul de gaze anual al Chinei va fi mai mare ca cel...

Consumul de gaze anual al Chinei va fi mai mare ca cel al UE

-

China ar putea depăși în curând întreaga Uniune Europeană în ceea ce privește consumul de gaze dacă scăderea cererii în Europa continuă, a declarat joi adjunctul șefului de departament la Gazprom Kirill Polous.

- Reclama -

„Cererea de gaze a Chinei a crescut într-un ritm uimitor de peste 13% pe an de la începutul secolului. În acest timp, consumul de gaz al Chinei a crescut cu peste 350 de miliarde de metri cubi. Dacă cererea europeană de gaze continuă să scadă, este extrem de mult. probabil ca, în viitorul apropiat, consumul anual de gaz al Chinei să îl depășească pe cel al UE”, a spus el, adăugând că până la sfârșitul anului 2022, consumul de gaz al Chinei este proiectat la 375 de miliarde de metri cubi.

- Advertisement -

Până în 2040, consumul de gaze din China ar putea crește la 700 de miliarde de metri cubi, potențialul de import al Chinei se va dubla cu mult până la 330 de miliarde de metri cubi, a adăugat el.

Potrivit lui Polous, Gazprom se așteaptă să vadă o extindere în continuare a nișei de export pentru aprovizionarea cu gaze către China și intenționează să continue să lucreze pentru a o umple. „Pe termen lung, ne așteptăm la o creștere a nișei de export pentru livrările de gaz către China și intenționăm să continuăm să lucrăm pentru a o umple”, a spus el.

- Advertisement -

Gazprom furnizează în prezent gaze prin intermediul Puterii din Siberia peste obligațiile contractuale zilnice, la cererea părții chineze. Holdingul rus își menține planurile de a aduce gazoductul la capacitatea sa de proiectare în 2025, a spus Polous.

Gazprom a început, de asemenea, să lucreze la un proiect de conectare a Sistemului Unificat de Aprovizionare cu Gaz din vestul țării cu Siberia de Est și Orientul Îndepărtat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img