8 C
București
luni, noiembrie 29, 2021
AcasăAnalizeElevii Colegiului Național „Unirea” Târgu Mureș, din nou pe punctul de a...

Elevii Colegiului Național „Unirea” Târgu Mureș, din nou pe punctul de a fi mutați din liceu

-

Cu toate că există contractul de închiriere nr. 84/2014 și convenția de folosință nr. 86/2014 semnată de către vechea administrație și Arhiepiscopia Romano-Catolică prin Fundația Statusul Romano-Catolic din Transilvania care a primit câștig de cauză în instanță și care prevede clar faptul că, până la finele anului școlar 2034-2035, Colegiul Național „Unirea” își poate desfășura activitatea în imobilul situat în Târgu Mureș, str. Mihai Viteazul nr. 15, în data de 09.11.2021, Fundația mai sus amintită, înregistrează o adresă la primăria Târgu Mureș, prin care dorește ca noua administrație, să aprobe o nouă convenție. În conținutul convenției transmise, la art. 1 din contract, Fundația Statusul Romano-Catolic din Transilvania, dorește șă fie menționat faptul că, modul de utilizare a imobilului să fie pentru o perioadă de 2 ani, cu posibilitatea de prelungire de comun acord, afirmă pe Facebook consilierul local Claudiu Maior, cel care s-a clasat pe locul 2 la alegerile locale de anul trecut.

În fapt, în cadrul ședinței Comisiei pentru administraţie publică locală, protecţie socială, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, probleme de minorităţi şi culte, din data de 23.11.2021, am arătat faptul că, materialele în cauză nu îndeplinesc formele legale pentru a putea fi introduse pe ordinea de zi. În urma acestui demers din cadrul comisiei, materialele, ca de altfel și alte materiale supuse votului Consiliului Local care nu îndeplineau forma legală, au fost retrase de pe ordinea de zi. Sper ca noua administrație să înțeleagă faptul că, profesorii, elevii, părinții, dar și toți oamenii de bine din municipiu, nu i-ar ierta pentru o astfel de ilegalitate. În ceea ce mă privește, în calitate de consilier local, dacă un material cu un astfel de conținut va fi votat și acceptat de noua administrație, voi face toate diligențele în instanță, pentru a opri astfel de abuzuri, mai spune Maior.

- Advertisment -
[td_block_1 custom_title="Must Read" limit="4" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="next_prev" category_id="" sort="" category_ids="10,9" offset="2"]