Home highlight Elena Udrea: Este o acțiune bine organizată de acaparare a puterii de...

Elena Udrea: Este o acțiune bine organizată de acaparare a puterii de către serviciile secrete și justiție

0

Elena Udrea a susținut miercuri un discurs în pelnul Camarei deputațilior, înainte de votul privind cererile DNA de încuviințare a urmăririi penale, reținerii și arestării sale. Deputatul a precizat că ceea ce i se înâmplă este forma acută a unei încercări de preluare a pueterii de reprezentați ai serviciilor secrete, ale instituțiilor de forță ale statului și ai justiției., transmite b1.ro.

”La intrare m-a întrebat presa dacă azi am primit sfaturi cum să mă port în această azi. Cine poate să îmi dea mie sfaturi în materie de arestare preventivă? Am cea mai mare experiență pentru că azi sunt a treia oară, în opt luni, în fața dumneavoastră, când sunteți chemați să votați pentru arestarea mea preventivă”, a spus Udrea.

”Vin să spun de la tribuna celui mai înalt for al democrației, nu ce se întâmplă cu Elena Udrea, ci ce se întâmpla în România. Acum cred că nu aveți nicio îndoială că ce am spus este adevărat. Cazul Elena Udrea este doar forma cea mai acută a unei lupte pentru preluarea puterii. Este o acțiune bine orgaizată care urmărește uin plan gândit încă din timpul ceilui de-al doilea mandat al lui Traian Băsescu și care țintește acapararea și exercitarea puterii de către un sistem format din reprezentați ai serviciilor secrete, ale instituțiilor de forță ale statului și ai justiției. Perdeaua de fum o reprezintă lupta anticorupție. Un motiv genial ales pentru că are suportul popular. Orice demers anticorupție este susținut în mod firesc chiar dacă duce la suprimarea democrației. Nimic nu merită să abandonăm statul de drept și democrația”, a mai spus fostul ministru.

”Da, avem nevoie ca cei care greșesc să plătească, ca legea să fie aplicată tuturor, ca cei care conduc România sa fie corecți, să combatem fenomenul corupției, dar toate acesta trebuie făcute în spritul statului de drept.  Odată ce sistemul preia puterea, nu mai există control asupra lui. Sistemul nu are față, e greu ca oamenii să știe cine se află în spatele lui. Au exact aceleași tare ca politicienii, diferența este lipsa lor de legitimitate. Democrația înseamnă și stat de drept. Ce stat de drept este unul în care un om este arestat peventiv înainte să fie întrebat în legatură cu acuzațiile care i se aduc?”, a adăugat Udrea.
”Ce fapte recente ale mele justifică această nouă cerere a procurorilor? Sunteți chemați să dați un vot care arată caracterul țintit și scopul porcurorilor de a mă reduce la tăcere pentru că după ce am fost scosă din pușcărie nu am ascultat și nu am tăcut. Ca urmare, sistemul a decis că Elena Udrea trebuie băgată din nou la beci. Doamana procuror a cerut să fiu arestată fără să afle dacă și ce aș avea de spus cu privire la cele două fapte. Pentru ei, forul legislativ este doar o anexă care trebuie să exercite ordinele, oricat de abuzive ar fi. Am ajuns  să fim din ce în ce mai mult arma cu care sistemul acționează împotriva noastră. Vor mai face politică și vor mai candida în alegerile de anul viitor doar cei agreați de sistem. Ceilalți vor fi reduși la tăcere, cu cătușe la mâini sau cu dosare penale”, a precizat Udrea.

”Punerea sub acuzare a premierul în timpul exercitării funcției, pentru fapte vechi de șapte-opt ani arată ca justiția, în general, și DNA, în special, se amestecă în lupta politică, sacrificând imaginea României. Indiferent cât de parteneri cu sistemul vă considerați azi, fiți convinși că va veni și rândul vostru.  Atunci când nu veți mai folosi sistemului, va trebui sa alegeți: plecați acasă sau plecați la pușcărie”, a mai spus Elena Udrea.

”Spre deosebire de celelalte dosare, față de noile acuzații știu lucruri. Nu am cerut și nu am luat niciodată vreun leu sau vreun euro de la Buzoianu. l-am întâlnit o sngură dată în 2005. Am fost într-un conflict arhicunoscut cu el vreme de zece ani tocmai pentru că era deținătorul unor contracte de energie ieftină cu statul”, a continuat Udrea.

Ea s-a mai referit și la acuzațiile legate de finanțarea campaniilor electorale, susținând că toate cazurile de corupție legate de aceste campanii ar trebui să fie în centrul unei dezbateri ample, pentru că întreaga clasă politică este implicată.

”Cât despre acuzațiile privind finanțarea campaniilor electorale, discuția trebuie să fie una onestă și să se refere la toată clasa politică. În România, partidele și candidații cheltuie zeci de milioane de euro, unii banii fiind declarați oficial, alții nu. Se știe că este vorba despre cazuri de corupție, căci aceia care finanțează partidele vor apoi să-și recupereze banii încheind afaceri cu statul. Primul pas este să renunțăm la ipocrizie. Apoi, trebuie să schimbăm legea. Să spunem că acesta este un moment T0 de la care lucrurile nu vor mai fi la fel și aceleași greșeli nu vor mai fi repetate. Dacă doar sunt găsiți doi-trei țapi ispășitori, lucrurile vor continua la fel”, a susținut Udrea.

Aceasta i-a avertizat pe colegii săi deputați că și lor le-ar putea veni rândul să fie denunțați de persoane apropiate care au greșit, pentru ca aceștia să scape de pedepse.

”Modul în care denunțătorii sunt tratați de către procurori, faptul că rămân liberi și cu baniii furați, ne dă ocazia să vedem incredibile delațiuni și mizeria morală a societății. Nu mi se întâmplă doar mie ca o persoană apropiată să denunțe pentru a se salva. Veți mai vedea acest tipar. Foști angajați, foști parteneri, foști apropiați, chiar rude prinse cu șpagă dau vina pe politicieni pentru a scăpa”, a spus Elena Udrea.

”Am fost parteneri, adversari ,dar nu dușmani și cred că între noi trebuie să fie competiție, nu luptă.  Eu am încercat să fiu corectă. Nu am fost cel, mai bun ministru, dar am ales să spun adevărul și așa voi face și acum. Nu am nimic de ascuns față de noile acuzații pe care le resping categoric.  Avem o obligație față de țară, chiar cu riscul de a deveni dușamnii sistemului: de a apăra democrația și statul de drept, de a spune că sistemul are interes să distrugă pe toți cei care i se pot opune. Acum este rândul clasei politice și a clasei economice autohtone, care umple pușcăriile, își închide activitatea, lăsând angajații șomeri, iar locul lor este rapid luat de companiile multinaționale. Avem obligația să spunem românilor că slăbiciunile noastre ne-au adus în situația în care țara noastră să fie condusă în mod ocult de reprezentanți ai instituțiilor de forță și în propriul lor interes. Avem obligația să le spunem oamenilor că mâine, după ce se va termina cu noi, va veni rândul lor!”, a conchis Elena Udrea.

Ad

Exit mobile version