spot_img
23.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeElena Ceaușescu este în continuare în Occident o "savantă"

Elena Ceaușescu este în continuare în Occident o „savantă”

-

La 32 de ani de la execuție și de la demascarea publică a imposturii sale academice, Elena Ceaușescu încă își păstrează onorurile obținute de la academii și edituri din străinătate, care refuză, deocamdată, să o deposedeze de titlurile înalte, în pofida solicitărilor venite din România, scrie The Guardian în ediția de azi conform Inpolitics.

Cercetătorii români au cerut editurilor academice să elimine numele Elenei Ceaușescu din aproape două duzini de lucrări științifice și cărți publicate în mod fraudulos ca fiind ale ei, la mai bine de 30 de ani după ce a fost executată. Mai mult, cercetătorii spun că unele dintre lucrările ei sunt încă citate și accesate, chiar dacă ea era praf și pulbere în materie de învățătură.

Ei doresc, de asemenea, ca titlurile onorifice, premiile și doctoratul Elenei Ceaușescu să fie revocate, iar instituțiile care au onorat-o – inclusiv Societatea Regală de Chimie din Marea Britanie și Politehnica din Centrul Londrei (acum Universitatea Westminster) – să-și retragă recunoașterea și să admită faptul că ea a avut o carieră falsificată. Nici doctoratul ei nu a fost vreodată retras în România, deși se știa că nu ea l-a făcut, scrie The Guardian.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...