Economia americană a încetinit, în trimestrul patru din 2018, mai mult decât se aşteptau analiştii

0
42
Donald Trump looks at a mask of himself as he speaks during a campaign rally in Sarasota, Florida. REUTERS/Carlo Allegri

Economia americană a încetinit, în trimestrul patru din 2018, mai mult decât se aşteptau analiştii, iar cifrele arată că PIB-ul nu este în grafic pentru a atinge ţinta administraţiei Trump, de 3% în acest an, arată cea de-a treia estimare publicată, joi, de Departamentul american al Comerţului, transmit AP şi Reuters.

Donald Trump looks out at Lake Michigan during a visit to the Milwaukee County War Memorial Center in Milwaukee, Wisconsin. REUTERS/Eric Thayer

Potrivit datelor ajustate în funcţie de variaţiile sezoniere, PIB-ul SUA a crescut în ritm anual cu 2,2%, în perioada octombrie – decembrie 2018, faţă de un avans de 2,6% estimat în februarie şi 2,4% previzionat de analişti.

Economia americană înregistrase o expansiune de 3,4%, în trimestrul trei din 2018, şi de 4,2% în precedentele trei luni.

Revizuirea datelor din ultimul trimestru al anului reflectă încetinirea cheltuielilor de consum, a cheltuielilor companiilor cu echipamentele şi investiţiilor în construirea de locuinţe.