Ecaterina Andronescu îl critică pe Ponta pentru teza de doctorat: Nu a respectat regulile

0
3207

Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat, duminică, la Digi 24, că Victor Ponta nu a respectat regulile privind bibliografia în teza sa de doctorat, pentru că nu a citat fiecare referinţă folosită în pagină, ci a prezentat doar la final o listă cu sursele pe care le-a folosit, însă nu a făcut aprecieri pe tema plagiatului, transmite news.ro.

„Teza de doctorat este scrisă – a fost o chestiune pe care am vrut s-o clarific eu pentru mine – pe un subiect de interes la vremea respectivă, Curtea Penală Internaţională. Teza este scrisă din documentele cu care domnul Ponta, în calitatea domniei sale de delegat al României. (…) La bibliografie, primul lucru pe care noi îl învăţăm pe studenţii noştri este să redacteze în text referinţele bibliografice. Ai scos o idee, pui la sfârşitul frazei care este referinţa”, a spus senatorul PSD.

Ea a explicat că Victor Ponta nu a respectat această regulă.

„În teza domnului Ponta nu există această menţiune în text. Există o listă cu referinţele bibliografice plasată doar la sfârşitul tezei. I-am spus şi atunci că după părerea mea trebuia să redacteze bibliografia aşa cum sunt regulile de scriere a acestei bibliografii”, a explicat ea.

Ecaterina Andronescu nu a dorit să discute însă despre acuzaţiile de plagiat, spunând că, în acest moment, verdictul nu este final.