Duşa: Sunt discuţii pentru prepoziţionarea de tehnică grea de luptă

0
229

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, marţi, că sunt discuţii la nivel tehnic privind pre-poziţionarea în România de tehnică grea de luptă, în timp ce generalul Philip Breedlove, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, a precizat că o decizie în acest sens va fi anunţată în curând, transmite Mediafax.

Întrebat dacă s-a luat decizia ca România să găzduiască inclusiv tehnică grea de luptă, generalul Philip Breedlove a declarat: „Da, această decizie va fi anunţată foarte curând”.

„Sunt sigur că atunci când lucrul acesta se va întâmpla, România va răspunde prompt, ca de fiecare dată, şi va fi de acord cu pre-poziţionarea acestei tehnici, fiind întotdeauna un partener de încredere pentru NATO”, a mai spus, marţi, la MApN, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, Philip Breedlove, în cadrul unei conferinţe comune de presă cu ministrul Apărării, Mircea Duşă.

Oficialul român a completat răspunsul la întrebare, precizând că există „discuţii deja la nivel tehnic vizavi de pre-poziţionare”.