spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăActualitateDupă Ucraina, Musk vine cu o soluție pentru Taiwan: Dacă va fi...

După Ucraina, Musk vine cu o soluție pentru Taiwan: Dacă va fi război acolo economia globală ar pierde aproximativ 30% din PIB

-

Miliardarul american Elon Musk a propus să facă din Taiwan un district administrativ special al Chinei, precum Hong Kong și Macao, într-un interviu, publicat vineri pe site-ul Financial Times.

- Reclama -

„Recomandarea mea […] ar fi să găsești o zonă administrativă specială pentru Taiwan, care să fie rezonabil de acceptabilă, probabil că nu va face pe toată lumea fericită. Și este posibil, și cred că probabil, de fapt, ar putea avea un aranjament care este mai mult îngăduitor decât Hong Kong”, a spus Musk.

El a considerat că conflictul pentru Taiwan este inevitabil, dar va avea un mare preț pentru lume. Potrivit evaluărilor sale, economia globală ar pierde aproximativ 30% din PIB în acest scenariu. Între timp, el și-a exprimat speranța că fabrica sa Tesla din Shanghai va continua să funcționeze în cazul unui război pentru Taiwan, chiar dacă mașinile sale vor intra doar pe piața chineză.

„Apple ar avea probleme foarte mari, asta e sigur…”, a adăugat Musk.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img