spot_img
28 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăEconomieDupă dublarea alocaţiilor, mii de familii sărace nu se mai încadrează la...

După dublarea alocaţiilor, mii de familii sărace nu se mai încadrează la ajutor social: Vor rămâne şi fără asigurarea medicală, dar şi fără ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană

-

Statul dă cu o mână şi ia cu două. După dublarea alocaţiei pentru copii, sute de familii nevoiaşe vor depăşi plafonul de venit care până acum le încadra la ajutor social. Mai mult, vor rămâne şi fără asigurarea medicală, dar şi fără ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană, transmite Digi 24.

- Reclama -

În judeţul Iaşi, la primăria Ţibana, se revizuiesc listele cu cei care primesc ajutor social. În acest moment, 260 de familii iau între 60 şi 500 de lei pe lună, dar lucrurile se vor schimba acum, că alocaţiile s-au mărit.

Avem persoane care pentru 10-15-25 de lei, din cauza măririi alocaţiei, riscă să piardă dosarul”, spune Gheorghe Rotaru, primarul comunei Ţibana.

Conform calculelor făcute până acum, cel puţin o familie din 10 va rămâne fără sprijinul de la stat. În această situaţie se află Lenuţa Bacinschi şi cei şase copii ai săi. Depăşeşte plafonul stabilit de lege cu 71 de lei, aşa că va pierde venitul minim garantat. Cei 500 de lei, cât înseamnă alocaţiile copiilor, nu sunt însă de ajuns.

„Avem foarte mulţi copii, şase copii, n-avem ce să le dăm de mâncare la copii. Ne descurcăm cu câte un sac de făină”, spune mama copiilor.

Alte o sută de familii vor primi o sumă derizorie de la stat în urma recalculării.

Dacă o să ia 50 de lei, trebuie să cheltuiască 20 de lei să-şi ia o adeverinţă de la Iaşi. Mai cheltuieşte pe o adeverinţă şi o să rămână cu 10-15 lei în buzunar”, spune Ovidiu Tutu, asistent social.

În judeţul Iaşi, aproximativ 8.000 de familii beneficiază în prezent de venitul minim garantat.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...