spot_img
3.1 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAnalizeDupă Brexit, UK va deschide baze militare în Caraibe şi în sud-estul...

După Brexit, UK va deschide baze militare în Caraibe şi în sud-estul Asiei: Este marele nostru moment ca naţiune de la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial

-

Marea Britanie intenţionează să deschidă două noi baze militare în Caraibe şi în sud-estul Asiei pentru a-şi extinde prezenţa internaţională după ieşirea din Uniunea Europeană (UE), a dezvăluit ministrul apărării Gavin Williamson, într-un interviu publicat duminică în The Sunday Telegraph, transmit EFE și hAgerpres.

- Reclama -

Williamson, susţinător al unui Brexit dur, le-a cerut britanicilor să fie optimişti în legătură cu viitorul ţării lor odată ce Marea Britanie va părăsi UE, la 29 martie 2019.

”Acesta este marele nostru moment ca naţiune de la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial, când ne vom repoziţiona şi vom putea desfăşura rolul în lume aşa cum se aşteaptă din partea noastră să o facem”, a insistat el.

Williamson a susţinut că, decenii la rând, punctul de vedere naţional a fost trecut în plan secund de dezbaterea privind UE, şi ”acesta este momentul să devenim din nou un adevărat agent global”, în care forţele armate vor avea ”un rol foarte important”.

Marea Britanie deţine deja baze militare în Cipru, Gibraltar, Insulele Malvine şi în atolul Diego García din Oceanul Indian. Potrivit ziarului britanic, noile baze ar putea fi amplasate în Singapore sau Brunei, în Marea Chinei de Sud, sau în Montserrat sau Guayana, în Caraibe. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img