Dumbrava lui Hellvig și casele lui Iohannis

0

Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, susţine că generalul SRI Dumitru Dumbravă este protejat de reprezentantul USR în Comisia parlamentară de control al SRI, Daniel Stanciu Viziteu, menţionând că este „un parlamentar care îi serveşte ceaiul generalului Dumbravă”.

Întrebat dacă actualul director al SRI, Eduard Hellvig, este capturat de Coldea, Dragomir a spus: „Atâta timp cât generalul Dumbravă este acolo, directorul Hellvig nu a demonstrat că reuşeşte să reformeze instituţia. Atâta timp cât ţine în rândurile sale un ofiţer superior care condamnă oameni la ordin, fără probe, pe documente clasificate, conducerea instituţiei se află într-o gravă eroare”.

În ceea ce îl priveşte pe Klaus Iohannis, întrebat dacă preşedintele României e şantajabil, Dragomir a spus: Eu cred că niciodată, în istoria noastră, un preşedinte al României, la câteva luni după ce preia un mandat, nu ar fi putut să piardă dosarul pe care l-a pierdut la Braşov legat de acea casă. Eu cred că sunt elemente din cadrul Serviciului care au vrut să transmită preşedintelui mesaje că ei controlează instanţe”

Dragomir susţine că hotărârea CSAT potrivit căreia evaziunea şi corupţia sunt pericole pentru siguranţa naţională ar trebui declasificată.