spot_img
26.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăAnalizeDuma de Stat rusă a adoptat o lege ce interzice să fie...

Duma de Stat rusă a adoptat o lege ce interzice să fie aliniate, public, rolurile URSS și al Germaniei fasciste din cel de-al Doilea Război Mondial

-

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a adoptat o lege ce interzice să fie aliniate, public, rolurile Uniunii Sovietice și al Germaniei fasciste din cel de-al Doilea Război Mondial, informează agenția TASS.

Proiectul de document a fost depus de șeful Comitetul pentru Cultură din Duma de Stat, Elena Iampolskaia, primvice-speakerul Dumei, Aleksandr Jukov, precum și de senatorul Aleksei Pușkov. Textul a fost elaborat la solicitarea președintelui Vladimir Putin, în urma ședinței Consiliului prezidențial pentru Cultură și Artă.

- Reclama -

În nota explicativă la document se arată că, în ultimul timp, în mass-media, inclusiv în cele ruse, se publică în mod regulat și se difuzează în direct afirmații disprețuitoare, generalizante și neîntemeiate, unde acțiunile conducerii și armatei sovietice sunt puse pe picior de egalitate cu crimele nazismului și ale soldaților Wehrmacht-ului.

”Considerăm absolut inadmisibil să amestecăm (sau) să punem semnul egalității între acțiuinile apărătorilor Patriei, ale celor care și-au dat viața în lupta pentru libertatea și independența ei, acțiunile soldaților-eliberatori și acțiunile îndreptate spre distrugerea popoarelor ale soldaților-ocupanți, ale indivizilor recunoscuți drept vinovați de comiterea de infrațiuni, în conformitate cu verdictul Tribunalului Militar pentru judecarea și pedepsirea principalilor criminali de război ai țărilor europene ale Axei (Tribunalul de la Nurnberg), arată autorii inițiativei.

Ei susțin, de asemenea, că adoptarea proiectului de lege nu va permite să se câștige capital politic pe seama minimizării faptelor de eroism ale poporului sovietic și a speculațiilor privind victoria în Marele Război de Apărare a Patriei. În același timp, legiuitorii subliniază că va rămâne oportunitatea pentru studii istorice și dezbateri științifice pe această temă.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...