Dubiosul Costel și Ipocritul Maricel

0
140

Costel Alexe este al treilea preşedinte al CJ pe numele căruia a fost deschis un dosar de urmărire penală din 2015 încoace. Predecesorul lui, Maricel Popa (PSD), a avut timp de doi ani sechestru impus pe avere, până când cercetările pe suspiciunea de abuz în serviciu s-au încheiat, iar dosarul a fost clasat. Înaintea lui, Cristian Adomniţei (PNL) a fost reţinut de procurorii DNA pe 7 mai 2015, sub acuzaţiile de favorizare a făptuitorului şi fals intelectual. Judecătorii au dispus ca ancheta să fie continuată cu preşedintele de atunci al CJ Iaşi în arest la domiciliu, ceea ce l-a determinat pe prefect să îl suspende pe Adomniţei din funcţie câteva zile mai târziu. El nu a mai revenit în fruntea CJ, fiind de altfel condamnat la închisoare, în primă instanţă, în noiembrie anul trecut, scrie Ziarul de Iași.

Interesant este că luni după ce DNA a comunicat cererea de cercetare penală a lui Costel Alexe, cel mai vocal a fost Maricel Popa, fost șef al CJ Iași, el însuși pus sub acuzare timp de 2 ani și cu averea sechestrată într-un dosar care într-un final a fost clasat.

Am încredere în Justiţie. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să aprobe solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale, iar Costel Alexe trebuie să-şi dea imediat demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. Este singurul gest onorabil pe care îl mai poate face în faţa ieşenilor. Ne-a păcălit pe toţi. Face de ruşine un întreg judeţ”, a declarat liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, fost preşedinte al Consiliului Judeţean până în septembrie 2020.

Ca de obicei în România prezumția de nevinovăție funcționează doar pentru ai ”noștri”. Când e vorba de adversari politici se cere demisia imediat.

În acest caz vorbim de ipocrizie: Maricel Popa a fost cercetat 2 ani cu sechestru pe avere și nu a demisionat.

Evident nu dorim să îi luăm apărarea lui Costel Alexe, subiectul mai multor dezvăluiri pe Flux 24, dar nu putem să nu observăm ipocrizia senatorului PSD de Iași, Maricel Popa.