spot_img
2 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăAnalizeDronele americane spre Crimeea și-au schimbat traseul după doborârea Reaper. România, punct-cheie...

Dronele americane spre Crimeea și-au schimbat traseul după doborârea Reaper. România, punct-cheie pe traseu

-

Statele Unite au schimbat rutele de zbor ale dronelor strategice Global Hawk după incidentul cu UAV-ul Reaper, reiese din datele de pe portalul Flightradar24 , analizate de RIA Novosti.Potrivit informațiilor de pe site, o dronă americană a ajuns din nou în spațiul aerian de deasupra Mării Negre.

- Reclama -

Aceste dispozitive decolează în mod regulat de la baza din Sicilia pentru recunoaștere în regiunea Crimeea, dar și din România. Zborul Global Hawk de vineri peste Marea Neagră a fost primul de la incidentul Reaper. Se precizează că de această dată traseul lui a fost schimbat semnificativ.

După cum reiese din datele de pe portal, astăzi, înainte de a pătrunde în spațiul aerian de deasupra Mării Negre, drona a efectuat un baraj preliminar asupra zonei de est a României. Anterior, aceste dispozitive nu efectuau astfel de manevre. Apoi drona a mers la Marea Neagră. De obicei, dronele sunt de serviciu în aerul din vârful sudic al Crimeei. Uneori stau acolo până la 24 de ore. Cu toate acestea, astăzi distanța rutei de la punctul cel mai sudic al Crimeei a crescut semnificativ – dacă mai devreme, în medie, aceste dispozitive au zburat pe lângă peninsulă la o distanță minimă de 80-100 de kilometri, de data aceasta drona a trecut la o distanță de 150 de kilometri.

Se remarcă faptul că au fost făcute modificări și în zona principală de plimbare peste Marea Neagră – în zborul actual, drona americană nu a fost deasupra coastei de sud a Crimeei, ci mult spre est.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img