spot_img
20.7 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăALEGERI 2020DROBETA TURNU SEVERIN/ Primarul Marius Screciu anunță concedieri în Primărie și reorganizarea...

DROBETA TURNU SEVERIN/ Primarul Marius Screciu anunță concedieri în Primărie și reorganizarea Poliției Locale

-

„Nu mai putem să ținem angajați foarte mulți oameni care taie frunză la câini!”. Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin a declarat, în premieră, la emisiunea „Față în față” de la Televiziunea RTS, că urmează o reorganizare drastică a posturilor din subordonatele Primăriei Severin.

- Reclama -

Vor urma concedieri și desființări de posturi, peste tot unde activitatea nu se mai justifică. Direcția de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural trece în subordinea Palatului Cultural, iar posturile de conducere și execuție de aici se desființează. Primarul va reorganiza și Poliția Locală, iar polițiștii din birouri sunt invitați să coboare în stradă, transmite Jurnal de Mehedinți.

„Și nu vom face reduceri doar pe zona culturală! Mai sunt și alte instituții subordonate. Am regândit o nouă funcționare a Poliției Locale. Vreau să scot și mai mulți oameni în stradă. Am văzut în actualul program de guvernare al coaliției de la putere ideea trecerii Poliției Locale în subordinea Poliției Naționale, dar salarizarea să rămână tot la Primărie. Așa ceva nu se poate! În cazul în care se va întâmpla o situație de genul acesta vă spun la modul serios că iau în calcul desființarea Poliției Locale. Rămân cu o structură care ține de inspecția în construcții și zona de domeniu public și restul desființez. Pentru că nu îmi convine să fie comanda în altă parte, dar eu să plătesc, ca și comunitate! Ori rămâne la mine și continui să o modernizez și să o am ca și instrument de muncă în folosul acestei comunități, ori la revedere! Eu nu pot face acest lucru și nici nu sunt dispus să îl fac! Să permit altora să managerieze oameni pe care îi plătesc eu ca instituție locală. Revenind la activitatea Poliției Locale, am discutat la începutul acestui an posibilitatea de a aduce mai mulți oameni în stradă, în relația cu cetățeanul. Sunt oameni la Poliția Locală care în acest moment își găsesc cu greu zona de activitate. Vreau să scad cât de mult se poate din zona de birou, pentru că atâta timp cât te numești poliție locală, trebuie să cobori în stradă, să iei legătura cu cetățeanul șă vii în întâmpinarea problemelor comunității. Altfel, nu o mai țin!”, a mai precizat Marius Screciu la emisiunea „Față în față”, realizată de Voica Briceag, la Televiziunea RTS.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img