spot_img
27.4 C
București
sâmbătă, august 20, 2022
AcasăSocialDragnea: Nu susțin raportul lui Toader, sunt dezamăgit

Dragnea: Nu susțin raportul lui Toader, sunt dezamăgit

-

Nu, nu sunt mulțumit. Voi susție decizia ministrului într-un fel sau altel dacă va fi argumentată. Dar sunt dezamăgit, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, joi despre raportul ministrului Justiției, Tudorel Toader, despre procurorul șef al DNA și procurorul general a căror revocare nu a cerut-o.

- Reclama -

Nu susțin acest raport, a declarat mai apoi Dragnea.

Liviu Dragnea a spus însă că Tudorel Toader nu ar trebui să își dea demisia.

Întrebat dacă îşi asumă concluzia prezentată miercuri de ministrul Justiţiei, Dragnea a spus: „Eu nu mi-o asum”.

El a comentat ironic şi ideea mecanismului de verificare a Ministerului Public anunţată de Tudorel Toader. „Am văzut că tremură de frică procurorii şefi”, a afirmat Dragnea.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, în conferinţa de presă în care a prezentat concluziile evaluării procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare din funcţii a acestora. El a precizat că evaluarea şefilor celor două instituţii a fost făcută de el, fără niciun fel de presiune şi ingerinţă şi că nu a verificat soluţii din dosare. Toader a susţinut, însă, că este oportună „instituiriea unei atente monitorizări, a unei obligaţii de raportare a activităţii procurorilor de la DNA, DIICOT, PICCJ”, iar această autoritate trebuie exercitată de ministrul Justiţiei, fără ingerinţe în activitatea procurorului de a da soluţii.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...