Dragnea despre referendumul lui Iohannis: De ce nu a făcut o listă – omor, viol, pedofilie, terorism? De ce nu a pus şi alte întrebări?

0
51

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi seara, că preşedintele Klaus Iohannis nu este interesat de fapt de temele iniţiate la referendum, ci se foloseşte de acest demers pentru a ajuta partidele din jurul lui.

„De ce nu a făcut o listă – omor, viol, pedofilie, terorism? De ce nu a pus şi alte întrebări? De ce nu a pus întrebarea despre <<se pot graţia abuzurile din justiţie?>>. Ceva legat de oamenii sau cu gândul la oamenii care au fost distruşi. Aşa cred că este răspunsul corect, dar revin şi spun că asta e cea mai importantă întrebare. Aţi ridicat cortina şi au rămas goi-goluţi cu tot adevărul pe care vor să îl acopere”, a mai spus Dragnea.

„Am fost de acord şi cu temele enunţate şi cu aceste întrebările, nu le analizăm constituţional sau nu. Am auzit tot felul de păreri, dar nu e treaba noastră. Numai că aceste două întrebări, unii zic că-s trei, a doua fiind două de fapt, să nu ne complicăm, ele au aprobare cvasi unanimă şi nu răspund unei controverse care ar fi în societate. Nu răspunde unei controverse în societate pe această temă şi sunt multe voci care spun că referendumul în sine este inutil pentru scopul prezentat public şi spuneau şi se pare că cel care a initiat referendumul a recunoscut asta, că este un mijloc prin care poate să includă partidele în jurul lui. Nu cred că îl interesează pe Iohannis acele două întrebări, el are o miză, indiferent de legislaţie şi Constituţie, să se implice partidele”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD l-a criticat pe Iohannis şi că a iniţiat demersul după doi ani de la anunţ.

„Într-adevăr s-a mişcat repede. I-au trebuit doi ani ca să facă aceste întrebări. Am o singură temere şi le spun şi colegilor mei şi celor care vor merge la vot că trebuie să fim în primul rând interesaţi de alegerile europarlamentare. Am vorbit cu colegi din ţară şi spuneau că va o căsuţă cu ambele intrebări, că va fi un buletin de vot pentru ambele întrebări. Oameni au început să spună că nu aş prea vrea să mă încurc cu celelalte buletine de vot. <<Eu merg să votez la europarlamentare>>. Eu sper ca AEP să se organizeze foarte bine pentru ca toţi românii să poată vota în bună regulă”, a mai spus Dragnea, la Antena 3.