spot_img
6.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeDragnea amenință cu Codul Penal și dă ordine șefului Camerei Deputaților

Dragnea amenință cu Codul Penal și dă ordine șefului Camerei Deputaților

-

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, va studia posibilitatea de a se acționa în baza articolului 404 din Codul penal privind transmiterea de date false în spațiul public, susținând că Guvernul face acest lucru de ceva timp.

„Domnul președinte al Camerei, Florin Iordache, să studieze împreună cu specialiștii din staff-ul tehnic acel articol (404 din Codul penal — n.r.) pentru că noi asistăm de ceva timp în spațiul public la transmiterea de date false. Cu siguranță cei care le transmit știu că datele sunt false și mă refer aici și la datele false și minciunile promovate în legătură cu legea privind eliminarea celor 102 taxe parafiscale, precum și la discuțiile pe marginea Ordonanței 20. Vorbim de date false furnizate de Guvern, de Ministerul Muncii și de Ministerul de Finanțe, cred că și de premierul Cioloș. Am rugat să se studieze asta pentru că nu este admisibil ca Parlamentul României, singura instituție legislativă din țară, să fie mințită în mod deliberat de către Guvern și cred că Parlamentul are posibilitatea să acționeze conform acelui articol”, a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

- Advertisement -

Întrebat dacă se poate ajunge la plângeri penale în astfel de cazuri, Dragnea a spus: „Despre asta vorbim”.

Anterior, la dezbaterile din plenul Camerei Deputaților privind Ordonanța 20/2016, Dragnea spusese că toți membrii Guvernului și nu numai trebuie să înțeleagă că „nu e bine să minți” și „nu e bine să dezinformezi”.

- Advertisement -

El amintea că, potrivit articolului 404 din Codul penal, „comunicarea sau răspândirea prin orice mijloace de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani”.

„Asta nu este o amenințare, este doar o avertizare. S-au dezbătut în ultimele zile două teme importante într-un mod tendențios și mincinos. Prima temă ar fi aceea că nici nu putem reduce taxele în această perioadă, nici nu putem crește salarii, făcându-se referire la legea responsabilității fiscal-bugetare. În primul rând, trebuie să înțeleagă toată lumea că Parlamentul este singura instituție din România care adoptă legi, Parlamentul nu poate fi oprit să adopte o lege, pentru că asta este esența democrației. Legea responsabilității fiscal-bugetare se referă la interzicerea dreptului Guvernului de a promova acte normative care să aibă ca efect creșterea veniturilor, nu la Parlament”, susținea Dragnea, în plen.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img