spot_img
3.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăDezvaluiriDOVADA că Marian Munteanu a fost TURNĂTOR la Securitate/ Nume de cod:...

DOVADA că Marian Munteanu a fost TURNĂTOR la Securitate/ Nume de cod: IOAN/ Dovada că era plătit de Securitate

-

Angajamentul de colaborator cu organele de Securitate semnat de Marian Munteanu a apărut în 1991 însoțit de o chitanță care atesta că acesta a fost plătit pentru turnătoriile sale.

- Reclama -

CITIȚI ȘI:Liderul 21 Decembrie: Marian Munteanu a primit bani pentru turnătoriile la Securitate

Documentul a apărut în revista „Revanşa„, al cărui director era Nica Leon, în nr 11, anul II, din anul 1991. El este postat pe ultima pagină, alături de un articol cu titlul „Marian Munteanu este manipulat!„. Documentul are legenda: „Datorită bunavoinţei unor cititori constanţi şi serioşi am primit la redacţie facsimilul reprodus mai jos. O fi de la Berevoieşti?„, transmite b1.ro.

chitantamareAvând în vedere şi calitatea la care se tipăreau ziarele în acea vreme, documentul este greu lizibil astăzi, la atâţia ani de atunci. Totuşi, din el se desluşeşte următorul text:

chitanta

Angajament

Subsemnatul Marian Munteanu

Nascut in data de 19.06.1962, fiul lui Vladimir si al Mariei, student la facultatea de Filologie, domiciliat in Bucuresti, strada Occidentului, nr 45, ma angajez sa sprijin in mod organizat si secret organele de securitate.

Ma angajez totodata ca in activitatea mea sa dau dovada de sinceritate si corectitudine, sa nu fac cunoscut nimanui, indiferent de gradul de rudenie sau prietenie, nimic in legatura cu aceasta activitate.

Datele pe care le voi furniza le voi semna cu numele de Ioan

29.(xi – greu inteligibil),1988 / Semnătura

Chitanta Lei 500

Am primit de la Grigore Constantin din departamentul Securitatii statului pentru sprijinul acordat

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img