spot_img
2 C
București
joi, noiembrie 21, 2024
AcasăAnalizeDosarul Murfatlar se dezumflă

Dosarul Murfatlar se dezumflă

-

- Reclama -

Demarat în trombă în octombrie 2016, dosarul în care procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în care au acuzat acționarii grupului Murfatlar de un prejudiciu de zeci de milioane de euro pare să aibă grave lacune, afirmă magistrații conform România Liberă.

- Reclama -

Acest lucru rezultă dintr-o decizie dată de Curtea de Apel București în dosarul în care fostul secretar de stat din Ministerul de Finanțe Mariana Vizoli , urmărită penal pentru favorizarea firmelor grupului, a cerut și a obținut la începutul lunii noiembrie ridicarea sechestrului pus de procurorii DNA pe averea sa.

- Advertisement -

Măsura ridicării sechestrului în timpul urmăririi penale este una extrem de rară și atunci când se ia arată că judecătorul are serioase îndoieli asupra calității anchetei.

„Având în vedere lentoarea cu care se desfășoară urmărirea penală și, mai ales, lipsa suportului probator suficient pentru acuzația adusă, judecătorul de drepturi și libertăți apreciază că luarea măsurii sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpatului Vizoli Mariana nu este justificată, cu atât mai mult cu cât raportul de cauzalitate dintre elementul material și urmarea imediată nu este susținut de elemente probatorii clare, fiind doar o presupunere a procurorului că inculpatul a avantajat cel puțin societatea comercială solicitantă a autorizației de antrepozit fiscal să prejudicieze bugetul consolidat al statului, prin neplata accizelor. În aceste condiții, cel puțin până la acest moment procesual, prejudiciul material nu-i poate fi imputat inculpatului”, a precizat Curtea de Apel București.

- Advertisement -

În ceea ce privește faptele, pe 21 octombrie 2016 DNA anunța că a început urmărirea penală față de Mariana Vizoli, alături de alți funcționari de la stat, pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. Lui Vizoli i se imputa că alături de alți funcționari din Ministerul de Finanțe, și ei anchetați penal, ar fi autorizat ilegal antrepozite fiscale ale Euroavipo, firmă afiliată grupului Murfatlar. Prejudiciul inițial reținut în dosar a fost de 130 de
milioane de euro.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img