spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăActualitateDosarele picante din Justiție din spatele unei arestări cu sex

Dosarele picante din Justiție din spatele unei arestări cu sex

-

Fostul director al Penitenciarului Baia Mare, arestat la cererea DNA, după ce a fost acuzat că a abuzat sexual o subalternă, apoi a șantajat-o, ar fi unul dintre ofițerii care s-au ocupat de dezvoltarea rețelei de informatori a temutului Serviciu Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA). Multe dintre informațiile aflate în arhiva acestei instituții ar fi fost, ulterior, folosite pentru șantajarea unor magistrați, scrie Gândul.

- Reclama -

Sursele citate au precizat că acesta s-ar fi ocupat de organizarea rețelei de informatori proveniți din rândul deținuților. În acest sens s-ar fi urmărit, în vederea „valorificării”, obținerea de date legate de orientarea sexuală a unor judecători, dar și alte detalii cu privire la viața personală a acestora.

Ulterior, în spațiul public s-a vehiculat că arhiva SIPA ar fi fost consultată în scopuri ilegale, pentru șantajarea unor magistrați și obținerea unor sentințe în funcție de interesele persoanelor care au avut acces la notele informative respective.

Chiar dacă SIPA a fost desființată încă din anul 2006, arhiva acestuia a rămas intactă și se află în vechiul sediu al Administrației Naționale a Penitenciarelor, din strada Maria Ghiculeasa, Sector 2.

Deși majoritatea judecătorilor pe numele cărora există note informative s-au pensionat, ar exista destui magistrați care se află, încă, în exercițiul funcțiunii.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img