Dorin Cocoș l-a turnat pe Pescariu: DNA la baza sportivă de lux, Ecaterina Andronescu și Funeriu

0
115

Dinu Pescariu, în centrul unui nou scandal cu iz penal. Potrivit unor informații obținute în exclusivitate de Realitatea TV, DNA a ridicat documente de la baza sportivă a omului de afaceri pentru a vedea în ce conditii a fost trecută din proprietatea statului în cea privată. Contactat de Realitatea TV, Dinu Pescariu nu neagă aceasta informație. Sunt suspiciuni de corupţie şi în legatură cu prelungirea duratei de administrare a acestei baze, decisă in anul 2009, apoi in 2013, transmite Ionela Arcanu. Potrivit unor surse Realitatea Tv, verificările DNA au pornit de la un denunţ al lui Dorin Cocoş, iar mâine ar urma să aibă loc primele audieri.

Până în 2005, cele 6 hectare ale Bazei erau sub tutela Administraţiei Patrimoniului de Stat. Atunci au fost transferate Ministerului Educației, condus de Mircea Miclea, care avea planuri mari.

După un scenariu tipic românesc, de planurile frumoase ale ministrului s-a ales praful.

„Urma să fie gestionată prin intermediul Inspectoratului Școlar București. Dar înainte a fost mutată. Cineva a avut un interes”, declara Mircea Miclea.

Au mai trecut câţiva ani, la şefia ministerului Educaţieri a venit Ecaterina Andoronescu, iar în 2009, Fundația Pescariu şi-a prelungit contractul de administrare a bazei.

„Fundația Pescariu prezintă un nou contract de concesiune pe 25 de ani a bazei sportive, contract despre care nimeni nu a știut nimic, nu am găsit niciun fel de original”, spunea Dan Trifu, reprezentantul unui ONG.

„Este scris în contract numele meu că eram ministrul Educaţiei în 2009, dar actul adiţional nu a fost semnat de mine. Baza asta sportivă eu nu am văzut-o niciodată, spre ruşinea mea. Ştiu de la cei ce erau responsabili de ea că era în paragină”, spunea Ecaterina Andronescu.

Ce scria Cătălin Tolontan:

Nu mai puţin de patru nume se găsesc în punga de pămînt și de bani de pe malul lacului Tei și numită baza sportivă Cutezătorii. Ca în intersecţiile dintre mulţimile matematice, cele patru nume sînt și pe lista procurorilor din cazul Microsoft.

Întîi e vorba de Dinu Pescariu, cel care a primit baza spre gestiune în 2004 și care, în cazul Microsoft, acţiona ca scutier și om de repartizat milioanele de euro pentru “Eternii” Dorin Cocoș și Niro. 

Al doilea nume este Ecaterina Andronescu, care era ministrul Educaţiei în guvernul Năstase din 2004, cînd baza a ajuns la fostul jucător român de Cupa Davis.

Numele trei și patru scot și ele capul, conform unor documente publice descoperite de ziar.

Numărul trei este avocatul Boștină, care l-a reprezentat pe Pescariu în procesul cu Ministerul Educaţiei.

Numărul patru este Daniel Funeriu, ministrul din guvernul Boc și urmărit penal în dosarul Microsoft. Pe 7 mai 2010, Ministerul Educaţiei abandonează procesul cu Pescariu care se derula la Judecătoria sectorului 2 din București.