spot_img
23.5 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăcoronavirusDominic Fritz, primul scandal

Dominic Fritz, primul scandal

-

 Dupa ce primarul Timisoarei Dominic Fritz a anuntat ca face un apel public la primarul din Sannicolau Mare sa deschida spitalul orasenesc pentru bolnavii COVID, sustinand ca e nevoie de spatii pentru numarul tot mai mare de infectati, lasand sa se inteleaga ca edilul Danut Groza nu ar dori acest lucru, edilul din Sannicolau Mare reactioneaza.Acesta atrage atentia ca spitalul din subordinea Primariei Sannicolau Mare nu poate fi dedicat bolnavilor cu coronavirus intrucat nu intruneste conditiile stabilite de lege pentru asa ceva. Mai mult, acest spital preia si trateaza de luni de zile cazuri cu boli obisnuite din jumatate de judet, transmite Opinia Timișoarei.

- Reclama -

Spitalul din Sannicolau nu poate functiona ca unitate Covid-19 si nu poate prelua pacientii care au nevoie de internare la ATI asa cum a afirmat Dominic Fritz deoarece spitalele sub 400 de paturi, prin lege, nu pot avea linie de garda de terapie intensiva. in contextul acelorasi prevederi legislative, in spitalul Sannicolau Mare nu exista statie de oxigen, se lucreaza 8 ore pe zi, fara linie de garda pe analize medicale sau radiologie si fara anestezist la program permanent, facand astfel imposibile serviciile medicale de terapie intensiva. Pastrand deschise UPU, ambulatoriul si specialitatile existente, spitalul din Sannicolau nu poate functiona nici macar ca spital suport deoarece nu are circuitele necesare de tratament, iar cladirea nu poate primi aviz de zona rosie. Primarul unei localitati nu are competente sa dispuna masuri necesare pentru internarea si tratarea pacientilor cu Covid-19, transmit reprezentantii Primariei Sannicolau Mare.

„Apreciez entuziasmul lui Dominic Fritz, primarul Timisoarei, insa sunt dezamagit de amatorismul propunerilor sale. inainte de a iesi cu un apel public, trebuia sa se documenteze si sa verifice daca lanseaza o propunere care poate fi implementata. in special in vremuri de criza cum sunt acestea, avem o raspundere sporita a afirmatiilor noastre” a spus Danut Groza, primarul orasului Sannicolau Mare.

Nici administratia locala si nici conducerea spitalului din Sannicolau nu au fost contactate in vederea unor discutii inainte de apelul public al lui Dominic Fritz de a folosi paturile libere de la spital pentru bolnavii Covid-19.

Aceasta este o buna ocazie ca Dominic Fritz sa inteleaga ca nu este normal sa foloseasca presa ca substitut al unor intalniri de lucru. Daca el sau cineva din echipa lui ne-ar fi dat un telefon inainte de a agita populatia prin declaratiile de presa, ar fi aflat de ce nu este viabila propunerea si in ce mare eroare se afla. Oare si restul masurilor propuse de el sunt la fel de documentate si de strategice ca si cea pentru Sannicolau?” a completat primarul Danut Groza.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...