spot_img
16.2 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasămareDoina Cornea și mai multe personalități ACUZĂ vânzarea Casei Regale

Doina Cornea și mai multe personalități ACUZĂ vânzarea Casei Regale

-

Mai multe personalități publice acuză că instituționalizarea Casei Regale înseamnă legitimarea abdicării forțate și ilegale a Regelui Mihai la 30 decembrie 1947, se arată într-o scrisoare transmisă FLUX 24 de Doina Cornea,Acad. Alexandru Zub. Prof. Dr. Nicolae Constantinescu,Prof. Dr. Nicolae Șerban Tanașoca, George Tzipoia, artist plastic, Marilena Rotaru, Marius Oprea, Antonie Popescu și reprezentanți ai asociațiilor monarhiste din întreaga lume.

- Reclama -

Solicităm Președintelui României, Guvernului, și, nu numai PSD-ului, ci și tuturor partidelor politice implicate în această „instituţionalizare republicană” a Casei Regale, și tuturor instituțiilor statului să păstreze limitele decenței și respectului pentru ceea ce a însemnat și înseamnă Regele Mihai și Coroana României și să înceteze demersurile anunțate public, spun semnatarii mesajului.

Scenariul pus la cale de principala forță politică din țară, prin care aceasta se revendică încă o dată drept o formațiune politică neocomunistă este menit să anihileze pentru todeauna Monarhia și jertfa tuturor celor care și-au sfârșit zilele pentru Țară și Rege, mai afirmă semnatarii.

CITIȚI ȘI:UN NOU SCANDAL ÎN CASA REGALĂ: Principesa Margareta, ACUZATĂ de TRĂDARE de unul din cei mai cunoscuţi monarhişti/ MIZA: 4,5 MILIOANE DE EURO PE AN DE LA STAT

Reacția vine după ce miercuri seară președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că a pregătit proiectul de lege pentru finanțarea Casei Regale de la buget și trecerea Palatului Elisabeta și a altor proprietăți în folosința Casei Regale cu asigurarea cheltuielilor de către stat.

CITIȚI ȘI:Principesa Margareta-Liviu Dragnea, O ÎNTÂLNIRE PENTRU 4 MILIOANE DE EURO

Reamintim că FLUX 24 a dezvăluit că Principesa Margareta și Principele Radu doresc de la stat un buget anual de minim 4,5 milioane de euro.

În acest sens, Principesa Margareta a avut întâlniri cu Liviu Dragnea, Vasile Dâncu, Dacian Cioloș, dar și cu liderii PNL.

INTEGRAL TEXTUL SCRISORII:

Din respect pentru Rege și pentru martirii închisorilor comuniste.
Din respect pentru poporul român, a cărui voinţă a fost călcată în picioare în decembrie 1947 la simulacrul prin care a fost abolită Monarhia şi Constituţia din 1923 de către o adunare (ne)reprezentativă, și din respect pentru Majestatea Sa Regele Mihai, considerăm că a sosit momentul unei clarificări care să repună în drepturi adevărul. În lipsa unor asemenea acţiuni orice încercare de introducere a unor jumătăţi de măsură este strict politicianistă, cu un substrat perfid preelectoral şi trebuie taxată ca atare.
Iată de ce ne manifestăm deschis îngrijorarea față de acțiunea Partidului Social Democrat, moștenitor direct al fostului partid comunist, autorul înlăturării prin teroare și forță a Monarhiei din România, de a da o nouă lovitură Coroanei, asimilând-o unei instituții republicane. Tentativa actuală a partidului, al cărui președinte de onoare este Ion Iliescu, se înscrie în continuarea acelorași demersuri aplicate din 1990 Regelui Mihai, când a fost, nu o dată, împiedicat să revină în Țară, prin acțiuni de sorginte sovietică.
”Astăzi, o colaborare cu regimul instalat la putere, spunea Regele Mihai într-o convorbire cu Philippe Viguié Desplaces, mi se pare nerealistă. Totul ne desparte. Mentalitățile noastre, viziunea pe care o avem despre țara noastră și despre viitorul ei sunt diametral opuse. (…) Monarhia constituțională a fost suprimată în 1947, de către o putere străină și agenții locali ai acesteia, fără ca poporul să-și poată spune cuvântul. A accepta această abolire ca un fapt împlinit, înseamnă a conferi legitimitate întregii perioade comuniste, fiecăruia dintre actele sale. Comunismul nu are nici un fel de legitimitate în România și, în consecință, aplicarea forțată a abdicării mele din 1947 este nulă și neavenită.”
Ce alt argument mai solid pentru demonstrarea faptului că instituționalizarea Casei Regale înseamnă legitimarea abdicării forțate și ilegale a Regelui Mihai la 30 decembrie 1947?!
Dacă Partidul Social Democrat s-ar fi delimitat de trecutul său întunecat, și-ar fi dorit să-și exprime respectul și prețuirea pentru Majestatea Sa Regele Mihai, n-ar fi trebuit decât să restabilească normalitatea, cinstea și moralitatea: adică să pledeze pentru restaurarea monarhiei. Bunele intenții față de Monarhie, ale PSD-ului și ale oricărui alt partid politic pot fi probate prin trei gesturi prealabile, teste ale unei bune credinţe faţă de Insituţia Monarhică şi faţă de poporul român:
1) Declararea zilei de 10 Mai ca zi națională și sărbătoare a independenței cu zi liberă.
2) Revenirea la drapelul național cu stema în forma votată de parlament în 1922
3) Revizuirea Constituției cu eliminarea aliniatului 3 din art. 152 (forma republicană nu poate fi revizuită).
Cine s-a opus vreme de 25 de ani acestor gesturi firești? În primul rând, PSD-ul.
Singurul act de referință la reglementările din Statutul Casei Regale, susținut și evocat de nenumărate ori de Regele Mihai, este Constituția din 1923. Numai Parlamentul transformat în Adunare Constituantă poate, împreună cu Casa Regală, să aprobe acest statut, după acceptarea amendamentelor ce se impun în textul Constituției monarhice. Altfel, atâta vreme cât România este republică, Statutul Casei Regale, cu modificările Regelui Mihai (din 2007 și august 2016) este funcțional doar în interiorul Familiei Regale.
Monarhia nu a fost niciodată abolită în România prin voința liber exprimată a poporului. Acum, prin formule juridico-administrative, care nu sunt decât expresia mascată a unei tranzacții de cumpărare, asistăm la încercarea principalului partid politic din România de a compromite nu doar Statutul Coroanei, ci toată jertfa Regelui Mihai în anii exilului, ca și a poporului român, care nu a iubit niciodată comunismul. Întregul neam românesc a rămas, prin coloana sa vertebrală reprezentată de cei care au avut curajul să i se opună cu prețul vieții și al celor două milioane de destine frânte în închisori, lagăre și deportări sau exilați la marginea societății, dar și prin toată ființa sa – străin de regimul de ocupație sovieto -comunist. Românii nu și-au părăsit nici în acei ani de teroare credința în Dumnezeu și Rege. Monarhia a unit. Republica a dezbinat și a terorizat, iar în zilele noastre se dovedeşte incapabilă de a reintroduce normalitatea în ţară (legi stabile şi planuri pe termen lung, care să fie respectate indiferent de culoarea politică a guvernanţilor).
Avem speranța că, după o adâncă și dreaptă cumpănire, în respectul față de înaintași și față de deviza Casei Regale, Nihil sine Deo, Alteța Sa Regală, Principesa Margareta, Custodele Coroanei, va ține departe acest dar otrăvit. Scenariul pus la cale de principala forță politică din țară, prin care aceasta se revendică încă o dată drept o formațiune politică neocomunistă este menit să anihileze pentru todeauna Monarhia și jertfa tuturor celor care și-au sfârșit zilele pentru Țară și Rege.
Contribuția Monarhiei la clădirea României moderne, democratice și prospere, valoarea sa de patrimoniu istoric și spiritual, nu poate fi anulată printr-un gest care este deopotrivă o tentativă de subminare a prestigiului Coroanei și de aservire a Casei Regale.
Solicităm Președintelui României, Guvernului, și, nu numai PSD-ului, ci și tuturor partidelor politice implicate în această „instituţionalizare republicană” a Casei Regale, și tuturor instituțiilor statului să păstreze limitele decenței și respectului pentru ceea ce a însemnat și înseamnă Regele Mihai și Coroana României și să înceteze demersurile anunțate public.
Singura schimbare de care are nevoie acum România este revenirea, pe calea cea mai dreaptă, la monarhia constituțională.
Trăiască Regele!
Semnează:
Doina Cornea
Acad. Alexandru Zub
Prof. Dr. Nicolae Constantinescu
Prof. Dr. Nicolae Șerban Tanașoca
George Tzipoia, artist plastic

Victoria Tzipoia, arhitectă
Leontin Iuhas, inginer
Lect. Univ. dr. Viorel Burlacu – Academia de Teatru, Muzică si Arte Plastice -Chișinău
Mișcarea pentru Regat și Coroană
Alba: Radu Mircea Urcan, Cristian Gruița
Bacău: Christian Em. de Hillerin
București: Marilena Rotaru, Marius Oprea, Antonie Popescu
Brașov: Petre Mitrea, Horia Țigănuș
Dâmbovița: Ciprian Preduț, Larisa Alexandrescu, Gabriel Virgil Păun
Dolj: Ovidiu Bunea, Cosmin Ostroveanu
Galați: Ioan Furtună
Mehedinți: Emil Raevschi
Olt: Ioan Paul Popescu
Vâlcea: Mihai Moldoveanu, Alin Pavelescu
Clubul Monarhiștilor Români din Uniunea Europeană
Președinte dr. Dan Marinca
sucursala Cluj – Vasile Moraru
sucursala Bihor – Dan Nica
sucursala Sătmar -Ivan Szilard Csatlos
sucursala Sălaj – Beldi Paul Ladislau
sucursala Alba- Popa Alin
sucursala Harghita – Mitrofan Letitia
sucursala Brașov – Sorin Capotă
sucursala Vrancea – Dan Necoară
sucursala Iași – Angela Roșcan
sucursala Bacău – Pătrașcu Dănut
sucursala Tulcea – Dr. Călin Manta
sucursala Constanța – Ing. Cristian Chesler
sucursala Mureș – Ionică Oltean
sucursala Voievodatul Maramureșului – Vasile Tivadar
sucursala Hunedoara – Cristian Sima
sucursala Caraș-Severin – Poamă Păun Gratiel
sucursala Basarabia – Andrei Parasi
sucursala Vâlcea – Aurel Geicu
sucursala Botoșani – Johny Vatavu
sucursala Suceava – Mircea Constantin Fascaciuc
sucursala București – Valentin Anghel
sucursala Prahova – Nini Stancu
sucursala Mehedinți – Victorița Delicostea
sucursala Bistrița-Năsăud – Suzana Silay
sucursala Alba Regală – Claudiu Santa
sucursala Buzău – Constantin Badea
sucursala Gorj – Nelly Tatomirescu
sucursala Portugalia – Ramona Bontea
sucursala Franța – Nicolae Pitiș
sucursala Germania – Constantin – Octavian Oană
sucursala Danemarca – Neli Fîrte
sucursala Spania și Andorra – Vincenç Roda Beltran
sucursala Ungaria – Margit Kato
sucursala Scandinavia – Elena Jørgensen
sucursala SUA – Doina Maria Mican

Clubul monarhiștilor maramureșeni – Toth Maria Veronica

Federația Cluburilor Monarhiste din Ardeal – Ing. Marius Popa

Lista este deschisă

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img