spot_img
17.9 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăEconomieAgriculturaDoi turci arestați pentru furt în Finlanda și asociata purtătorului de cuvânt...

Doi turci arestați pentru furt în Finlanda și asociata purtătorului de cuvânt al SRI

-

Dezvoltatorii imobiliari Halit şi Gursel Ozturkmen, cetăţeni români de origine turcă care construiesc un ansamblu rezidenţial în valoare de zece milioane de euro în Bucureşti, au fost arestaţi, miercuri, în baza unui mandat european de arestare. Autorităţile din Finlanda îi acuză de furt, cei doi fraţi urmând a fi prezentaţi magistraţilor pentru demararea procedurilor de extrădare, transmite News.ro.

- Reclama -

Cei doi dezvoltă ansamblul MetroCity Academiei. Acest complex a presupus o investiţie de 10 milioane de euro pentru un dezvoltarea a 230 de apartamente în zona Academiei Militare.

O asociată a lui Ovidiu Marincea, actualmente purtător de cuvânt al SRI, şi ulterior a soţiei lui Marincea în SC Just News Media SRL, Violeta Codrescu, a fost în 2005 şi 2012 administrator al SC New Exchange SRL, societatea având punct de lucru în Complex Plazza România. O perioadă de timp, administrator al SC New Exchange SRL a fost Ulukus Eyyup Fevzi, cetăţean turc iar patron a fost un alt cetăţean turc, Ozturkmen Gursel, dezvoltator imobiliar şi cel care deţine alături de Halit Ozturmen compania Construct Aprodex. Halit Ozturmen a fost preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România. Gursel Ozturkmen, cetăţean turc şi român, face parte şi din firma SC Aprodex SA, alături de Halit Ozturkmen, Fatma Ozturkmen, Dilek Ozturkmen, Aytekin Zabiullah, societate care s-a constituit în garant ipotecar în garantarea creditelor în sumă totală de 2.380.000 de euro, contractate de societatea Sunfields Nords SRL de la Garanti Bank, Agenţia Nerva Traian, a scris jurnalista Sorina Matei pe blogul ei în 2016.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img