spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeDodon cere înlocuirea Istoriei Românilor cu Istoria Moldovei

Dodon cere înlocuirea Istoriei Românilor cu Istoria Moldovei

-

Președintele Igor Dodon cere Guvernului eliminarea din programa școlară a Istoriei Românilor și introducerea, în locul acesteia, a unei noi discipline – Istoria Moldovei. O cerere oficială, din numele Președinției, a fost expediată astăzi, pe 16 martie, Executivului de la Chișinău, transmite Radio Chișinău.

„În cei 25 de ani de existență a Republicii Moldova ca stat independent, nouă, cetățenilor acestei țări, ni se impune o concepție ce nu recunoaște poporul moldovenesc și statalitatea lui”, afirmă Igor Dodon în scrisoarea expediată la Guvern, pe care a publicat-o pe pagina sa de Facebook purtătorul său de cuvânt, Ion Ceban.

Guvernul nu a comentat, deocamdată, această solicitare.

Amintim că, la sfârșitul lui ianuarie, Igor Dodon a anunțat crearea unei comisii de „expertiză istorică”. Propunerea a fost lansată în cadrul unei ședințe cu tema „Semnificația marilor evenimente istorice întru consolidarea statalității Republicii Moldova”, la care au participat istorici considerați promotori ai teoriei „moldovenismului”, care au vorbit despre acțiunile ce s-ar impune în vederea consolidării statalității și identității moldovenești, potrivit lui Igor Dodon.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img