spot_img
23.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăDezvaluiriDOCUMENTE BOMBĂ DESPRE CANDIDATUL PNL LA S2: A falsificat documente pentru Sebastian...

DOCUMENTE BOMBĂ DESPRE CANDIDATUL PNL LA S2: A falsificat documente pentru Sebastian Ghiţă

-

În Sectorul 2 al capitalei lupta între contracandidaţi se dă la DNA. Radu Cristescu, candidatul Partidului Mişcarea Populară la Primăria Sectorului 2, îl acuză pe oponentul său liberal, Dan Cristian Popescu, de fapte de corupţie petrecute în perioada 2002-2004, când acesta era angajat al primăriei sectorului 2 ca director al Direcţiei de Urbanism – Serviciul Publicitate.

- Reclama -

1Radu Cristescu, candidatul PMP la Primăria Sectorului 2 a declarat luni la DNA: „Am făcut denunţul împotriva actualului candidat la Primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, pentru corupţie, la data faptelor angajat al Primăriei Sectorului 2. Dan Cristian Popescu a semnat 80 de autorizaţii de construire şi de urbanism, 80, în fals, neavând drept de semnătură” .

2 3

Ulterior celor declarate luni de Radu Cristescu, candidat PMP, primarul interimar al Sectorului 2, Mihai Toader, și actual candidat din partea alianței PSD-UNPR , vine cu precizări care confirmă cele menționate de candidatul PMP. Mihai Toader, candidatul PSD la Primaria Sectorului 2, a scris pe Facebook: „In urma solicitarii unui ONG, facuta in baza Legii 544/2001 (Legea liberului acces la informatii de interes public), am pregatit transmiterea documentelor cerute, constatand personal pentru prima data urmatoarele aspecte: Domnul Dan Cristian Popescu a lucrat in Primaria Sector 2, directia de Urbanism, biroul de autorizare publicitate in fuctia de inspector. In aceasta calitate a intocmit si semnat documente privind certificate de urbanism si autorizatii de constructii pentru panouri publicitare, inclusiv asa cum s-a aratat in presa, pentru societatea EUROMEDIA GROUP S.A. Am constatat cu surprindere, fara a fi expert in domeniu, ca documentele intocmite de catre Dl. Popescu au semnaturile evident diferite de la un document la altul, mai mult chiar, semnatura din dreptul domnului Dan Cristian Popescu si cele din dreptul sefului de serviciu, par a fi facute de aceasi mana intr-o incercare stangace de a parea diferite. Articolele de presa aparute pe aceasta tema se pare ca au investigat intr-adevar posibila comitere a unei infractiuni de fals si uz de fals in forma continuata de catre domnul Dan Cristian Popescu. Va asigur ca toate aceste inscrisuri si acte vor sta la dispozitia celor indreptatiti sa faca cercetari. Masura inlaturarii acestuia din functie pe motive disciplinare s-a facut probabil atunci cu indulgenta fata de un tanar functionar care a dat impresia ca nu stia cat de grave sunt faptele lui.” , scrie Mihai Toader, candidatul PSD-UNPR pe Facebook.

Radu Cristescu, candidatul PMP la Primăria Sectorului 2, a venit joi cu documente care atestă falsul și le publică pe Facebook. Acesta spune: „Am intrat în posesia documentelor care atestă falsul grosolan al deputatului-candidat la primăria sectorului 2 unde se vede clar cum a falsificat zeci de semnături în numele doamnei Adriana Bagdasar. Vă rog, urmăriţi cu atenţie semnăturile din dreptul doamnei Bagdasar şi veţi constata cât de diferite sunt pe fiecare document semnat de Dan Cristian Popescu, în lipsa acesteia! Şi încă ceva, priviţi cum semnătura lui D.C. Popescu din dreptul doamnei arhitect seamănă foarte bine cu a lui, din grabă sau presat de timp s-a dat singur de gol. Si mai are curajul să candideze la primăria pe care a escrocat-o?! Fac un apel către Autoritatea Electorală Permanentă, către DNA, către toate autorităţile statului să ia măsuri de urgenţă şi să retragă această candidatură a unui infractor de drept comun.”

FLUX 24 a scris despre afacerea Euromedia:

Promotie_Euromedia-900x444O jumătate din panotajul stradal din România, o piaţă totală de 30 de milioane de euro pe an, a fost preluată politic cu un an înainte de alegeri, scria în 2013 Gandul.info. Toţi marii jucători internaţionali care intraseră pe piaţa din România în primele trei companii de outdoor s-au retras, acestea fiind preluate fie de investitori interni, fie de un offshore cipriot, mai scria gandul.info.

Cine sunt investitorii din umbră? Este vorba, pe de o parte de Sebastian Ghiţă (PSD), sub influenţa căruia se află Euromedia şi Affichage România, primele două companii, însumând peste 40% din piaţă, dar şi despre Vlad Moisescu şi Dan Cristian Popescu (n.red-acum candidat PNL la sectorul 2), recent cooptaţi în PDL, prin fuziunea acestuia cu ILR şi FC, mai arată Gândul. 

Din informațiile Paginademedia.ro, firma care a preluat Euromedia se numește Createlier. Acționarii Createlier sunt două persoane fizice – Nicolaie George (25%) și Costin Ciobanu (50%) – și o altă companie Environment & Sport Development SRL, care deține 25%.

Firma Environment & Sport Development este deținută, în proporții egale, de Ovidiu-Traian Semenescu și Valerie Antoinette Denise Semenescu.

Ovidiu Semenescu, omul care a susținut Money.ro

Numele lui Ovidiu Semenescu a fost legat de postul Money.ro. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, el a asigurat finanțarea canalului de business pentru o perioadă de timp. Semenescu a finanțat și site-ul stireazilei.ro. Ovidiu Semenescu este consilier al
companiei ApaNova.

Ovidiu Semenescu este un simpatizant al Inițiativei România Liberală și al aripii liberale anti-Crin Antonescu.

Semenescu apare ca președinte al Asociației Cercul Românesc, în care sunt membri, printre alții, Vlad Moisescu (cel care a pornit Inițiativa România Liberală), Silvian Ionescu și omul de afaceri Horia Simu.

George Nicolaie, prietenul deputatului Dan Cristian Popescu

George Nicolaie, un alt acționar nou al Euromedia, este directorul agenției de publicitate Wide Screen Media (care deține panouri video în București).

Potrivit unor surse din piața de outdoor, George Nicolaie îl reprezintă, de fapt, Dan Cristian Popescu, deputat Forța Civică și om cu experiență în publicitatea outdoor.

Popescu (37 de ani) a fost, până anul trecut, membru PNL, iar în prezent este vicepreședinte al partidului Forța Civică (parte a Inițiativei România Liberală).

Dan Cristian Popescu are experiență în publicitate. A fost director pe New Business la News Outdoor (2006-2007) și a fost director general al companiei Imperial Media.

La începutul anilor 2000, a lucrat în administrația publică, la departamentele de publicitate: director adjunct la Direcția de Publicitate a Primăriei Municipiului București (1999 – 2001) și coordonator la Biroul Autorizare Publicitate la Primăria Sectorului 2 (2002-2004).

Contactat de Paginademedia.ro, Dan Cristian Popescu nu a comentat informațiile din piața de publicitate.

Cum comentați informațiile potrivit cărora George Nicolaie vă reprezintă pe dvs? “Nu comentez”, a declarat parlamentarul. “George Nicolaie este un prieten de-al meu. Am avut multe proiecte împreună, dar în trecut”, a menționat el.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...