spot_img
14.8 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăDezvaluiriDOCUMENTE BOMBĂ ARUNCĂ ÎN AER JUSTIȚIA DIN ROMÂNIA

DOCUMENTE BOMBĂ ARUNCĂ ÎN AER JUSTIȚIA DIN ROMÂNIA

-

Documente bombă aruncă în aer justiția din România. Un cetățean arestat într-o altă cauză a fost pus sub supraveghere totală în arest într-un alt dosar în care cercetările erau în rem, adică fără ca acesta să fie măcar suspect. Mai mult, tot în același dosar cercetat la DNA în rem, partenera de viață a acestuia, aflată în libertate, a fost pusă sub supraveghere totală conform unui mandat de interceptare care a fost dat de un judecător de la Curtea de Apel București, secția 1 Penală.

- Reclama -

Documentele au fost prezentate luni seară la România Tv de jurnalistul Victor Ciutacu. 

Este un abuz inimaginabil, a spus senatorul PNL, Daniel Fenechiu, avocat de profesie, după ce a văzut mandatele de interceptare.

Interceptarea unui cetățean în arest presupune inclusiv filmarea acestuia pe wc deoarece toaleta se află în celulă. Iar la vorbitor inclusiv discuțiile acestuia cu avocații săi ceea ce este ilegal. Este o încălcare flagrantă a drepturilor omului, a susținut Fenechiu.

Mandatul de interceptare totală (audio, video, fotografiere)  îl viza pe Sorin Strutinsky în celulă, în spațiul vorbitorului, deci inclusiv discuțiile cu avocatul care ar trebui să fie protejate de lege, și în toate spațiile private ale acestuia, deci inclusiv la baie și wc.

Mandatul a fost aprobat la cererea DNA de către judecătorea de drepturi și libertăți Antoaneta Nedelcu, conform documentelor obținute și de FLUX 24.

Alți avovați contactați de FLUX 24 au declarat că mandatul de interceptare totală dat de pentru un arestat indică că această practică există de mai mult timp.

Sunt puși provocatori în celulă cu cel în cauză, dar și alte presiuni, pentru ca respectivul să cedeze și să dea măcar un pretext procurorului să îl acuze pe el sau pe alții. Este inimaginabil. Dacă merge la CEDO va obliga statul român să îi dea o grămadă de bani. Va câștiga o grămadă de bani, dar abuzul nu îl va repera nimeni, a mai spus un alt avocat.

Pe 10 februarie 2015, Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis către Curtea de Apel Bucureşti o adresă prin care cere să se dea aviz pentru supravegherea tehinică în dosarul lui Gabriel Strutinsky. Acea adresă a fost semnată chiar de la Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA.

Supravegherea video, audio sau prin fotografiere a lui Strutinsky Sorin Gabriel, inclusiv prin pătrunderea în spaţii private, respectiv Arestul DGPMB – inclusiv în spaţiul rezervat vorbitorului, precum şi în camera 9 (în care este repartizat Strutinsky Sorin Gabriel) în vederea activării sau dezactivării mjloacelor tehnice ce urmează a fi folosite pentru executarea măsurii supravegherii tehnice. 

În aceeaşi zi, Curtea de Apel Bucureşti încuviinţează aceste măsuri tehnice, iar în mandatul de supraveghere se specifică următoarele lucruri: timp de 29 de zile va trebui să fie supravegheaţi tehnic cei din acest dosar, inclusiv Gabriel Strutinski. În mandat se spune de asemenea că măsurile de supraveghere sunt următoarele: supravegherea video, audio sau prin fotografierea lui Strutinsky Gabriel, inclusiv prin pătrunderea în spaţii private respectiv Arestul Central al Poliţiei Capitalei.

Tot în acest mandat de supraveghere se menţionează şi numărul celulei în care urma să stea Gabriel Strutinsky şi anume camera 9, doar că toţi deţinuţii care au stat în acea celulă au fost supravegheaţi şi ascultaţi. Ceilalţi deţinuţi care stăteau în cameră cu Strutinski erau oameni foarte importanţi. Este vorba despre Dorin Cocoş şi Gheorghe Pinalti. Aşadar, toţi trei au fost ascultaţi, iar înregistrările au ajuns la dosar.

De asemenea, surse judiciare de încredere au dezvăluit recent pentru România TV că multi dintre deţinuţii din Beciul Domnesc sunt ascultaţi, de multe ori ilegal, şi au povestit cum este montată aparatura de interceptare în celule. VIP-urile ar fi cele vizate in special de acest sistem de spionaj, spun sursele România TV.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img