spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeDocument confidențial al Armatei germane: Nu ne putem baza în caz de...

Document confidențial al Armatei germane: Nu ne putem baza în caz de atac pe SUA, NATO și UE. Un conflict iminent cu Rusia

-

Bundeswehr trebuie să fie gata pentru atacuri „fără avertisment” și „cu un efect major, chiar existențial”, scrie șeful statului major al armatei, într-un document confidențial. Armata este vizată de o mega-reformă, transmite Deutsche Welle.

- Reclama -

În documentul confidențial cu titlul ”Orientări Operaționale pentru Forțele Armate”, generalul cu patru stele Eberhard Zorn afirmă că invazia rusească în Ucraina impune o schimbare fundamentală a strategiei armatei federale. În acest document din septembrie, consultat de ”Spiegel”, generalul preconizează o poziționare mai puternică a Bundeswehr în perspectiva unui conflict iminent cu Rusia.

”Războiul în Europa este din nou o realitate”, se spune chiar la începutul documentului. În atare situație, Germania trebuie să se pregătească pentru faptul că, în cazul unei agresiuni rusești la frontiera estică a NATO, Bundeswehr va trebui să furnizeze „forțe reactive și pregătite de luptă, neputând aștepta sprijinul SUA. Nici UE și nici NATO nu își pot permite, avertizează Zorn, „să înceapă să planifice și să genereze forțe doar după ce a avut loc un atac”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img