spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeConferința Permanentă Maghiară acuză oprirea restituirii proprietăţilor bisericeşti în Transilvania

Conferința Permanentă Maghiară acuză oprirea restituirii proprietăţilor bisericeşti în Transilvania

-

Interesul comun al tuturor membrilor naţiunii maghiare este încheierea păcii cât mai curând – se arată în declaraţia finală semnată vineri de toţi participanţii la reuniunea Conferinţei Permanente Maghiare (Máért).

- Reclama -

Cu privire la Transilvania, s-a considerat importantă şi s-a apreciat activitatea guvernamentală a UDMR, în special în ceea ce priveşte extinderea sprijinelor în cadrul politicii familiale şi investiţiile în infrastructură care contribuie la dezvoltarea Transilvaniei. Se atrage atenţia asupra exemplelor pozitive ale formelor de autonomie care există în Europa şi se încurajează dialogul constructiv pe această temă, cu participarea activă a părţii române.

Oprirea restituirii proprietăţilor bisericeşti a fost considerată ca o evoluţie alarmantă. Documentul exprimă protestul participanţilor faţă de contestarea dreptului la proprietate asupra imobilelor deja restituite pe cale juridică, respectiv faţă de punerea la îndoială a funcţionării legale a instituţiilor de învăţământ maghiare care funcţionează în aceste imobile. S-a apreciat pozitiv extinderea programului de educaţie de după-amiază, care a fost lansat în Bucureşti şi în judeţele transilvane cu populaţie maghiară dispersată.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img